Premier League: Χατ τρικ από τον πάγκο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Premier League: Χατ τρικ από τον πάγκο

bet365

Με αφορμή το χατ τρικ του Νέισμιθ κόντρα στην Τσέλσι, ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμάται τους παίκτες που έκαναν τριπλέτα ερχόμενοι από τον πάγκο στην Premier League.

'Κάθε εμπόδιο για καλό' ακούμε συχνά και είναι αρκετές οι φορές που ισχύει. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, όταν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, δημιουργούνται εκπληκτικές ιστορίες. Το μεσημέρι του Σαββάτου στο Εβερτον-Τσέλσι, η camera έδειχνε τον Μπέσιτς της Εβερτον που χτυπούσε το έδαφος και τον εαυτό του επειδή τραυματιστηκε μόλις στο 4'. Η camera στη συνέχεια πήγε στον τεχνικό των Μέρσεϊσαϊντερς, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος φάνηκε να έχει πολύ νωρίς πρόβλημα. Οσο κι αν πάλεψε, τελικά ο Βόσνιος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 9' και ο Ισπανός coach έβαλε τον Στίβεν Νέισμιθ. Ο Σκωτσέζος μεσοεπιθετικός έκανε τρία σουτ στο ματς και έγινε ο πρώτος που βάζει τρία γκολ στην Τσέλσι από το 2011, όταν το είχε κάνει με την Αρσεναλ ο Φαν Πέρσι. Ακολουθούν οι υπόλοιπο 5 παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και έκαναν χατ τρικ επί των ημερών της Premier League...

1999 | Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ
Πρώτος που το έκανε ήταν ο άνθρωπος που υπήρξε ίσως ο καλύτερος παίκτης-αλλαγή ever. Λίγους μήνες πριν βάλει το ιστορικό γκολ στον τελικό του Champiosns League με την Μπάγερν, στις 6 Φεβρουαρίου του 1999, η Γιουνάιτεντ ήταν στο 1-4 με την Νότιγχαμ Φόρεστ όταν εκείνος μπήκε στο 72'. Ο Νορβηγός killer με το αγγελικό πρόσωπο πέτυχε 4 γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (80’, 88’, 90’, 90’) και έγινε ο μοναδικός που κάνει καρέ από τον πάγκο. Το τελικό 1-8 του αγώνα ήρθε ύστερα από 10 σουτ on-target, επίδοση που έφερε το καλύτερο conversion σε αγώνα της PL εκείνη την εποχή.


2004 | Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ
Ολα τα έκανε σε εκείνο το ματς στο Stamford Bridge ο Ολλανδός φορ. Στις 27 Μαρτίου του 2004 τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Τσέλσι στον αγώνα με την Γουλβς. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι κοίταξε στον πάγκο και σήκωσε τον Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, ο οποίος εκείνη τη μέρα έκλεινε τα 32 του χρόνια. Ο έμπειρος επιθετικός μπήκε στο 60' στη θέση του Γκέρεμι και σκόραρε στο 77’, το 87’ και το 90’ διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 υπέρ των Μπλε. Mε το χατ τρικ έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League και έγινε μόλις ο τρίτος ξένος που το καταφέρνει.


2005 | Ρόμπι Ερνσο
Μάρτιος του 2005 σε ένα απογευματινό ματς στο Λονδίνο. Τσάρλτον-Γουέστ Μπρομ είναι στο 1-1, οι γηπεδούχοι μένουν με δέκα και ο Μπράιαν Ρόμπσον βάζει κι άλλο επιθετικό «για να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα». Στο 64' μπαίνει στο ματς ο Ρόμπι Ερνσο, και έκανε μάλλον κάτι περισσότερο από αυτό που θα μπορούσε να φανταστεί ο προπονητής του. Με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, τελείωμα σε τετ-α-τετ και πέναλτι υπέγραψε το τελικό 1-4 με χατ τρικ σε 15 λεπτά και έκανε τους φίλους της WBA να τρελαθούν. Τον Ουαλό ακολουθεί ένα εκπληκτικό στατιστικό, αφού έχει κάνει χατ τρικ στις 4 κατηγορίες στην Αγγλία, στο FA Cup, στο League Cup και με την Εθνική του.


2008 | Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ
Και φτάνουμε ακόμα πιο κοντά στις μέρες μας. Στις 28 Απριλίου του 2008 η Αρσεναλ παίζει away με την Ντέρμπι Κάουντι και ο Αρσέν Βενγκέρ αναγκάζεται να αφήσει στα αποδυτήρια τον τραυματία, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, και να βάλει τον Αντεμπαγιόρ. Ο Τογκολέζος επιθετικός έκανε τη δουλειά για την οποία μπήκε, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στην άνετη νίκη των Gunners με 2-6. Χτυπώντας τρεις φορές στην κόντρα, έβαλε το πρώτο σε κενή εστία (59'), το δεύτερο με πλασέ από το πέναλτι (81') και ολοκλήρωσε το χατ τρικ στο 90' αφήνοντας πίσω τον τερματοφύλακα και βάζοντας το όνομά του σε αυτό το κλειστό κλαμπ.


2013 | Ρομέλου Λουκάκου
Δύσκολα κάποιος δεν θα το θυμάται αυτό. Στις 19 Μαΐου του 2013 η Γουέστ Μπρομ έπαιξε εντός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τελευταία αγωνιστική της Premier League και παρότι οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν 5 γκολ και καθαρό προβάδισμα, δεν πήραν τη νίκη. Θα ήταν η 29η και ρεκόρ σε μία σεζόν στο «αντίο» του Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος θα έκλεινε την καριέρα του με την Νο1.500. Δεν έγινε όμως και γι' αυτό υπαίτιος ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο επιθετικός που ήταν δανεικός από την Τσέλσι μπήκε στο ημίχρονο στη θέση του Ρίτζγουελ και με γκολ στο 50’, το 81’ και το 86’ διαμόρφωσε το τελικό 5-5 όντας ο τελευταίος πριν τον Νέισμιθ που κάνει χατ τρικ όντας αλλαγή...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης