Την «πλήγωσαν» γιατί την αγαπούσαν (vids)

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Ο Φρανκ Λάμπαρντ σκόραρε εναντίον της Τσέλσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που πέτυχαν γκολ απέναντι στην πρώην τους ομάδα.

Ποιος θα το έλεγε πριν από μερικούς μήνες πως ο Φρανκ Λάμπαρντ, όχι μόνο πως θα αγωνιζόταν κόντρα στην Τσέλσι, αλλά θα σκόραρε κιόλας εναντίον της. Μάλιστα, ο νυν άσος της Μάντσεστερ Σίτι δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, ως μια ένδειξη σεβασμού στους «μπλε». Κάτι που συνηθίζεται άλλωστε. Ή μήπως όχι;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές που σκοράρουν κόντρα στην πρώην τους ομάδα δεν πανηγυρίζουν. Χαρακτηριστικότερη αυτή του Ντένις Λόου το 1974. Επί 11 χρόνια αποτέλεσε τον ηγέτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η ζωή τα έφερε έτσι που φόρεσε τη φανέλα της μισητής συμπολίτισσας, Σίτι. Στο τελευταίο ματς της σεζόν 1973-74, οι «κόκκινοι διάβολοι» που μάχονταν για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία αντιμετώπιζαν τους «πολίτες». Με ένα τακουνάκι ο Λόου δίνει τη νίκη στην ομάδα του, όμως και να μη σημείωνε αυτό το γκολ ο Λόου, η Γιουνάιτεντ θα υποβιβαζόταν έτσι κι αλλιώς (βάση των άλλων αποτελεσμάτων). Ο ίδιος δεν το γνώριζε αυτό εκείνη τη στιγμή και γεμάτος τύψεις ζήτησε να γίνει αμέσως αλλαγή.

Αντίστοιχες περιπτώσεις – που δεν πανηγύρισαν - είναι του Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Μάριο Γκέτσε εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ, του Ρόμπιν Φαν Πέρσι εναντίον της Άρσεναλ και του Λούκας Ποντόλσκι εναντίον της Μπάγερν. Όμως έχει συμβεί και το αντίθετο. Δηλαδή ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν έξαλλα τα γκολ που σημείωσαν εναντίον της πρώην τους ομάδας. Ο Φερνάντο Μοριέντες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κάρλος Τέβεζ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ εναντίον της Άρσεναλ. Φυσικά χωρίς... αναστολές πανηγύρισαν το γκολ εναντίον της πρώην τους ομάδας οι παίκτες που σκόραραν στα clasico και ιδιαίτερα ο Λουίς Ενρίκε μέσα στο Μπερναμπέου απέναντι στη Ρεάλ. Γιατί και να μην ήθελαν να το κάνουν, μάλλον δεν τους... έπαιρνε για το αντίθετο.

Δείτε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.