Η κακή σεζόν από την αρχή του πρωταθλήματος φαίνεται

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Η Ρεάλ Μαδρίτης απέτυχε να κερδίσει για τρίτο σερί παιχνίδι στο Μπερναμπέου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σε ποια θέση τερμάτισαν οι Μαδριλένοι, όποτε ξεκίνησαν το πρωτάθλημα χωρίς νίκη στους τρεις πρώτους εντός έδρας αγώνες τους.

Το -7 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αλλά και η αφλογιστία στην επίθεση, για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες και 73 αγώνες, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ρεάλ Μαδρίτης από την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Το διπλό της Μπέτις χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου, αφού οι Μαδριλένοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κερδίσουν στο φετινό πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδό τους. Πριν την ήττα από τους Ανδαλουσιανούς, είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Βαλένθια (2-2) και Λεβάντε (1-1), με αποτέλεσμα η Ρεάλ να μην έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στα τρία πρώτα της παιχνίδια στο Μπερναμπέου. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που συμβαίνει κάτι τέτοιο και το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω για να θυμίσει πότε έγινε κάτι αντίστοιχο και σε ποια θέση τερμάτισε εκείνη τη σεζόν η «βασίλισσα» στο πρωτάθλημα.

1995-96 (6η θέση)
Την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια και με παίκτες, όπως ο Ζαμοράνο, ο Ραούλ, ο Λάουντρουπ και ο Ιέρο φάνταζε ως φαβορί για να τα ξανακαταφέρει. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, με 5άρα στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο, όμως τα δύσκολα ήρθαν στο Μπερναμπέου. Ήττα με 1-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη 2η αγωνιστική (με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο) και ήττα με 2-3 από την Οβιέδο μία εβδομάδα αργότερα (ξανά με ανατροπή). Η «τριπλέτα» των αποτυχημένων εντός έδρας αναμετρήσεων ολοκληρώθηκε την 5η αγωνιστική, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το clasico ολοκληρώθηκε 1-1, με την Ρεάλ Μαδρίτης να πέφτει στη 13η θέση της βαθμολογίας. Σε όλη τη σεζόν, η «βασίλισσα» δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει πάνω από την 5η θέση και τελικά τερμάτισε 6η, μένοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν.

1969-70 (6η θέση)
Ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα της ιστορίας της είχε κατακτήσει πριν από λίγους μήνες η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως στο ξεκίνημα της νέας σεζόν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μπορεί εκτός έδρας να ξεκίνησε με τρεις νίκες, όμως τα αντίστοιχα εντός έδρας παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η «βασίλισσα» αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 3-3, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη “X” μέσα στο Μπερναμπέου. Την 4η αγωνιστική με την Λα Κορούνια (2-2) και την 6η αγωνιστική με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-2). Σταδιακά, η Ρεάλ άρχισε να χάνει έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση. Ωστόσο, κατάφερε να βγει στην Ευρώπη, αφού κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων.