5 facts για το clasico

Gazzetta team
Λίγες ώρες πριν τη μάχη στο Camp Nou ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης τo FourFourTwo του Gazzetta δίνει 5 facts που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα.

Οταν οι αιώνιοι του Ισπανικού ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να παίξουν, ο ποδοσφαιρικός κόσμος σταματά και περιμένει. Το clasico είναι για τους περισσότερους το μεγαλύτερο ραντεβού που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι και αυτό θα συμβεί ξανά το μεσημέρι του Σαββάτου (03/12) σε μία μάχη που θα είναι η Νο265 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν κατακτήσει συνολικά 175 τίτλους και έχουν σκοράρει 891 φορές από το 1929 όταν ξεκίνησε το ιστορικό rivalry. Το FourFourTwo του Gazzetta επέλεξε 5 πράγματα που έχουν άμεση σχέση με το πρώτο clasico της σεζόν 2016-17.

Ακόμα Νο1 της Ρεάλ είναι ο Ντι Στέφανο
Πίσω από τον Λιονέλ Μέσι στη λίστα με τους all-time-scorers στην Ισπανική τιτανομαχία βρίσκεται ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο έχει βάλει 18 γκολ στην Μπαρτσελόνα (14 στο πρωτάθλημα), μια επίδοση που αποτελεί ένα από τα λίγα ρεκόρ που δεν έχει σπάσει ο κορυφαίος Blanco του σήμερα, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο ο οποίος είναι στα 16. Ο Πορτογάλος είναι σαφώς λιγότερα χρόνια στην La Liga από τους άλλους δύο ενώ μπορεί να πάρει θάρρος από το γεγονός ότι στο πρόσφατο ματς με την Ατλέτικο πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο derbi madrileno.

Ο Ζιντάν ψάχνει μια ακόμα στιγμή δόξας
Πέρυσι ανέλαβε στα μέσα μιας... τελειωμένης σεζόν την Ρεάλ και αυτό που κατάφερε ήταν εντυπωσιακό. Με τη βοήθεια και της τύχης, λόγω κλήρωσης, έφτασε μέχρι το τέλος κατακτώντας το Champions League και σαν προπονητής για το κλαμπ της Μαδρίτης και φέτος έχει φτάσει 32 ματς αήττητος. Ο Ζιζού φέτος έχει βαλθεί να τρελάνει τους aficionados με την πρώτη κατάκτηση της La Liga από την εποχή Μουρίνιο και αν καταφέρει να νικήσει και φέτος στο Camp Nou θα είναι ο πρώτος που κάνει δύο σερί εκτός έδρας νίκες στο clasico μετά τον Μιγκέλ Μουνιός το 1965.

Ο Μέσι τρέχει το χειρότερο σερί του με την Ρεάλ
Λιονέλ Μέσι. Ενα όνομα που προκαλεί από μόνο του τρόμο στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Αργεντινός υπερπαίκτης είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των clasico έχοντας 'σκοτώσει' 21 φορές τους Merengues σε όλες τις διοργανώσεις. Η κλάση δεν γίνεται να χαθεί από τον 29χρονο, εκ των κορυφαίων που έχουν παίξει ποτέ το άθλημα, όμως η φόρμα είναι άλλη κουβέντα. Και σε αυτό τον τομέα ο Μέσι δεν πετάει πια φωτιές όπως έχει συνηθίσει τους οπαδούς των Blaugrana αφού δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 5 ντέρμπι, σερί που είναι το χειρότερο στην καριέρα του.

Ταύρος που βλέπει... κόκκινο ο Σέρχιο Ράμος
Δεδομένου ότι τα πρόσφατα χρόνια στον πάγκο του Santiago Bernabeu βρισκόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η Ρεάλ έχει 11 κόκκινες κάρτες στα τελευταία 26 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Βασιλιάς στις αποβολές στα clasico παραμένει με 4 ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος αγωνίζεται από τα 18 του στους Merengues και άφησε εύκολα πίσω τον Φερνάντο Ιέρο. Ο Σεβιγιάνος αμυντικός δεν έχει αποβληθεί, όπως είναι λογικό, δεν έχει αποβληθεί τόσες φορές κόντρα σε κανέναν άλλο αντίπαλο, όμως όπως έχει δηλώσει ο ίδιος «αν έπαιζα στην Μπαρτσελόνα ίσως να μην είχε πάρει τόσες πολλές κόκκινες».

Εξοχικό του Ρονάλντο το Camp Nou
Πολλά μπορείς να πεις για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως όχι ότι δεν σκοράρει στα μεγάλα ματς. Ο Πορτογάλος έχει δείξει σε fans και haters ότι είναι ο πιο επικίνδυνος για να κάνει ξανά τη ζημιά στο Camp Nou, ένα γήπεδο το οποίο, κόντρα σε ό,τι μπορεί να φανταζόταν κάποιος, κάθε άλλο παρά τον τρομάζει. Ο μυθικός Πορτογάλος έχει βάλει στην έδρα των Blaugrana τα 10 από τα 16 συνολικά γκολ που έχει σημειώσει σε clasico και ο Λουίς Ενρίκε είναι απόλυτα λογικό να έχει έναν επιπλέον φόβο αφού ο CR7 θα επισκεφτεί ξανά το... εξοχικό του.