Στο τέλος, απλά υπάρχει ο Αλκάθερ

Gazzetta team
Ο Πάκο Αλκάθερ πέτυχε άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις και οδήγησε την Ντόρτμουντ στη νίκη πριν το μεγάλο ντέρμπι στο Μόναχο.

Η νίκη επί της Βόλφσμπουργκ ήρθε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Κάποιοι θα το πουν τύχη (οι αντίπαλοι), άλλοι θα το πουν θέληση (Βάτσκε, Κελ), άλλοι θα το ονομάσουν ποιότητα (Γκέτσε), άλλοι πάλι χαρακτήρα (Τσορκ). Κάποιοι άλλοι θα το πουν απλά «Πάκο». Για 5η φορά στη σεζόν ο Ισπανός κράτησε το καλύτερο για το τέλος, σκοράροντας στις καθυστερήσεις.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Λουσιέν Φαβρ είχε προειδοποιήσει ότι ύστερα από 2 χρόνια ελάχιστης συμμετοχής με την Μπαρτσελόνα ο Αλκάθερ θα χρειαζόταν πολλές ανάσες. Στην Ντόρτμουντ είχαν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο τραυματισμών, που φυσικά ήρθαν. Όποτε παίζει, όμως, ο Ισπανός υπάρχει μία άλλη αίσθηση στην επίθεση των Βεστφαλών.

Σε εκείνο το σημείο, που το συναίσθημα ακροβατεί ανάμεσα στον φόβο και στην ελπίδα, σε εκείνο το σημείο που όλα μοιάζουν παράξενα, που σιγά-σιγά όλοι προετοιμάζονται για την απογοήτευση υπάρχει ο παίκτης που θα φέρει την επιτυχία. «Στο τέλος απλά έχουμε τον Πάκο», είπε με χαμόγελο ο Ντιλέινι. Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι στο Μόναχο για το μεγάλο ντέρμπι με την Μπάγερν, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και τον τίτλο η Ντόρτμουντ, πλέον, πηγαίνει για δύο αποτελέσματα χάρη στον Ισπανό επιθετικό της.

Αυτή τη φορά το φάουλ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, δεν ήταν τόσο μακριά όπως στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ, όταν είχε κάνει στις καθυστερήσεις το 4-3 για τους Βεστφαλούς. Ο Αλκάθερ είναι εκεί που είναι τα... γκολ. Αυτές οι νίκες στο τέλος, όπως και στο προηγούμενο ματς με την Χέρτα, είναι εκείνες που κάνουν την Ντόρτμουντ να πιστεύει περισσότερο από ποτέ. Είναι νίκες που χτίζουν χαρακτήρα και σου δίνουν τρομερή αυτοπεποίθηση.

Για χρόνια η Μπάγερν χαρακτηριζόταν ως «Dusel-Bayern», ως η ομάδα που μπορεί ακόμη και στο τέλος να κερδίσει τα παιχνίδια. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αυτή τη «νοοτροπία». Λίγες ημέρες πριν το Klassiker η Ντόρτμουντ είναι εκείνη που πλέον κερδίζει τα παιχνίδια στο τέλος και απειλεί. Η ομάδα του Φαβρ έχει τα περισσότερα γκολ στις καθυστερήσεις στην Bundesliga (8) και ο Αλκάθερ έχει πετύχει το 60% αυτών!

Μπορεί κάλλιστα να βλέπει το 15ο και το 16ο του γκολ στη σεζόν ως προσωπική εξιλέωση. Τα γκολ στο ξεκίνημά του στο Ντόρτμουντ έρχονταν με το... τσουβάλι, αλλά στη συνέχεια πέρασε μία περίοδο που τίποτα δεν του έβγαινε. «Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να σκοράρει με αυτή τη συχνότητα», τον είχε υπερασπιστεί ο Μίχαελ Τσορκ, τεχνικός διευθυντής του συλλόγου. «Αν το έκανε θα επισκίαζε ακόμη και τον Γκερντ Μίλερ».

Στα τελευταία του παιχνίδια ο Αλκάθερ είχε καταφέρει να σκοράρει μόνο απέναντι στην Στουτγκάρδη και στην Άουγκσμπουργκ, δύο ομάδες που βρίσκονται για τα καλά στη μάχη της παραμονής. Τώρα, όμως, τα γκολ του ήταν τόσο σημαντικά που μπορεί να δώσουν στους Βεστφαλούς την ώθηση που χρειάζονται στο φινάλε της σεζόν. Πάντα πανηγυρίζει μόνος του για μία στιγμή, όπως θα κάνει και στο Μόναχο αν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τις απουσίες της Ντόρτμουντ στην άμυνα η δική του παρουσία και του Μάρκο Ρόις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές. Στο τέλος, δεν πρέπει να είναι μόνος. Ίσως υπάρχουν δύο παίκτες που να κάνουν τη διαφορά στο φινάλε...