Όταν οι άμυνες βγαίνουν... νοκ άουτ

Στα δύο παιχνίδια της Λίβερπουλ με την Ρόμα σημειώθηκαν συνολικά 13 τέρματα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο παραγωγικά ζευγάρια στην ιστορία των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

2004-05: Βέρντερ Βρέμης – Λυών (12 γκολ)
Ήταν η εποχή που η γαλλική ομάδα θεωρείτο ως μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης, έχοντας πολλά αστέρια στο ρόστερ της και παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16», η Λυών πέρασε νικηφόρα από την Βρέμη με 3-0, όμως τον πραγματικό «εφιάλτη», η Βέρντερ τον έζησε στον επαναληπτικό του Ζερλάν. 7-2 έγραψε στο φινάλε ο φωτεινός πίνακας, με την Λυών στους δύο αγώνες να σημειώνει συνολικά δέκα τέρματα και να δέχεται δύο.

2008-09: Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπάγερν Μονάχου (13 γκολ)
Το συγκεκριμένο ζευγάρι κατείχε το ρεκόρ, μέχρι να ισοφαρίσει το Λίβερπουλ-Ρόμα στους φετινούς ημιτελικούς. Κι αν φέτος η Λίβερπουλ πέτυχε επτά γκολ και η Ρόμα έξι, πριν από εννέα χρόνια στη φάση των «16», τη δουλειά την είχε κάνει σχεδόν μόνη της η Μπάγερν. Νίκη με 5-0 στο πρώτο ματς στην Λισαβόνα και με 7-1 στον επαναληπτικό του Μονάχου. Συνολικά 12 γκολ για τους Βαυαρούς και μόλις ένα για την «άτυχη» Σπόρτινγκ.

2008-09: Λίβερπουλ – Τσέλσι (12 γκολ)
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια στην ιστορία των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι νίκησε με 3-1 στον πρώτο προημιτελικό στο Άνφιλντ και φάνηκε πως ήταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, όμως η Λίβερπουλ πούλησε πολύ ακριβά... το τομάρι της. Στον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ έφτασε δύο φορές σε απόσταση ενός γκολ από την πρόκριση (0-2 και 3-4), όμως τελικά οι «μπλε» έφτασαν στο τελικό 4-4 και στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

2011-12: Λεβερκούζεν – Μπαρτσελόνα (12 γκολ)
Ήταν η περίοδος που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σκορπούσε τον τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Το 1-3 στο πρώτο παιχνίδι στη Μπάι Αρίνα είχε δώσει ήδη το εισιτήριο για τα προημιτελικά στην Μπαρτσελόνα, η οποία φρόντισε να το τσεκάρει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Με τον Λιονέλ Μέσι να είναι... αφηνιασμένος και να σημειώνει πέντε τέρματα, οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν την Λεβερκούζεν με 7-1 στη ρεβάνς του Καμπ Νου.

2016-17: Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό (12 γκολ)
Το περσινό «θαύμα» της Μονακό ξεκίνησε με μία επική πρόκριση της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» αν και δυσκολεύθηκαν αρκετά (πίσω στο σκορ 1-2 και 2-3), τελικά νίκησαν με 5-3 στο πρώτο παιχνίδι στο Ετιχάντ. Στο επαναληπτικό του Λουί Ντε, οι Μονεγάσκοι ήταν εκπληκτικοί και με τη νίκη τους με 3-1, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Συνολικό σκορ 6-6 στα δύο παιχνίδια, όμως η γαλλική ομάδα προκρίθηκε χάρις στα εκτός έδρας γκολ.

2016-17: Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ (12 γκολ)
Μετά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2009, μία ακόμη ομάδα αποδείχθηκε «θύμα» της Μπάγερν, οκτώ χρόνια αργότερα. Ο λόγος για την Άρσεναλ, που ηττήθηκε δύο φορές με 5-1 από τους Βαυαρούς στη φάση των «16» της περσινής διοργάνωσης.