Πινγκ Πονγκ: Στο Σεράγεβο τον Μάιο το ηπειρωτικό προολυμπιακό τουρνουά στο απλό

Δημήτρης Ντζάνης
O Παναγιώτης Γκιώνης

bet365

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά του απλού τον Μάιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πινγκ πονγκ ανακοίνωσε τον τόπο διεξαγωγής του προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU επέλεξε το Σεράγεβο για να φιλοξενήσει το τουρνουά πρόκρισης στο απλό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Οι αγώνες ορίστηκαν για το διάστημα 15 με 19 Μαΐου στην Sport Arena, Hotel Hills Complex.

«Μετά από μια επιτυχημένη παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών στα Σκόπια, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU παραχώρησε τη διοργάνωση των ESOQ στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο Σεράγεβο μετά την πολύ καλή εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών του 2023, μια πολύ καλά οργανωμένη και βιώσιμη διοργάνωση, που κατάφερε να προσφέρει η ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Με αυτό κατά νου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU έλαβε επίσης υπόψη του τις ημερομηνίες που προτάθηκαν στην υποψηφιότητα, καθώς και το γεγονός ότι οι παίκτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα, ακολουθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα. Η ETTU εκτιμά την προσπάθεια όλων των ενώσεων μελών που υπέβαλαν προσφορές για αυτή τη μοναδική διοργάνωση και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για να συμμορφωθούν με τους όρους μας", δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου στην ETTU Πέδρο Μούρα», ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποκλεισμοί στο αγγλικού WTT Feeder, ξεκινά ο Γκιώνης

Στο μεταξύ δεν είχε καλό αποτέλεσμα η προσπάθεια των Ελληνίδων αθλητριών να σημειώσουν κάποια νίκη στα προκριματικά του World Table Tennis Feeder της Αγγλίας, που άρχισε την Πέμπτη (1/2) στο Μάντσεστερ. Η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα αποκλείστηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών και δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μία πρώτη βαθμολογική συγκομιδή από αυτό το τουρνουά.

Η ελληνική παρουσία στο Μάντσεστερ θα συνεχιστεί μόνο με τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος αγωνίζεται από την Παρασκευή (2/2) στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών. Στους «32» κληρώθηκε με τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου.

@Photo credits: INTIME
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα