Αποκλεισμός θρίλερ με οκτώ χαμένα ματς πόιντ για τον Γκιώνη (vids)

Αποκλεισμός θρίλερ με οκτώ χαμένα ματς πόιντ για τον Γκιώνη (vids)

bet365

Οκτώ ματς πόιντ είχε ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην φάση των «16»

Εναν οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε ο Παναγιώτης Γκιώνης από τον Νοτιοκορεάτη Γιουντσίγκ Τζέουνγκ, στον τρίτο γύρο του τουρνουά του πινγκ πονγκ στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Οδυνηρό για τον τρόπο που ήρθε καθώς ο αντίπαλός του ήταν μεν το φαβορί, αλλά ο Γκιώνης «πέταξε» έξι συνεχόμενα ματς πόιντ στο πέμπτο γκέιμ, για να ηττηθεί τελικά με 4-3 (11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14) σε ένα τρομερό ματς.

Το παιχνίδι

Ο Γκιώνης αν και αουτσάιντερ, ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι κερδίζοντας τους πρώτους τρεις πόντους του αγώνα. Το σκορ πήγε στο 6-1 από τα λάθη του Κορεάτη, ο οποίος ωστόσο βρήκε τα χτυπήματά του στη συνέχεια και μείωσε σε 7-4. O Γκιώνης όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και βρέθηκε με πέντε ευκαιρίες για να κάνει το 1-0. Και το πέτυχε στην τρίτη προσπάθεια (11-7) κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο γκέιμ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο καθώς ο Ελληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 και 4-1. Ο Τζέουνγκ δεν είχε ρυθμό καθώς ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά, κάτι που εκμεταλλευόταν στην αρχή του αγώνα ο 41χρονος πρωταθλητής μας.

Ο Τζέουνγκ όμως άρχισε να πηγαίνει σε μεγάλα ράλι και αυτό τον δικαίωσε καθώς ισοφάρισε σε 4-4 και πήρε στη συνέχεια προβάδισμα με 6-4 χάρη στο 5-0 σερί που έκανε. Ο Γκιώνης απάντησε όμως ισοφαρίζοντας. Ο Νοτιοκορεάτης συνέχισε να παίζει πιο επιθετικά, αναγκάζοντας σε αμυντικό παιχνίδι τον Γκιώνη που βρέθηκε πίσω με 8-6. Ο Τζέουνγκ κράτησε την διαφορά και πήρε το γκέιμ με 11-7 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο γκέιμ οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν χωρίς να καταφέρει κάποιος να αποσπαστεί στο σκορ μέχρι το 3-3, όπου ο Γκιώνης έπαιξε πιο επιθετικά και ανάγκασε σε λάθη τον Νοτιοκορεάτη, για να προηγηθεί με 5-3. Ο Τζέουνγκ ισοφάρισε και πάλι σε 5-5, αλλά ο Γκιώνης απάντησε και πήρε προβάδισμα με 7-5. Και στη συνέχεια βρέθηκε με τριπλό γκέιμ πόιντ (10-7). Τελείωσε το γκέιμ με 11-8 και πήρε προβάδισμα 2-1.

Το τέταρτο γκέιμ σημαδεύτηκε από σερί των δύο αντιπάλων. Ο Τζέουνγκ μπήκε καλύτερα στο τέταρτο γκέιμ και προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Γκιώνης τρέχοντας αρκετά, πήρε δύσκολους πόντους για να πάρει προβάδισμα με 6-3! Ο Τζέουνγκ άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και ισοφάρισε σε 6-6, αναγκάζοντας σε λάθη τον Γκιώνη. Ο Νοτιοκορεάτης πήρε προβάδισμα (8-6) κάνοντας σερί 5-0. Ηταν σειρά του Γκιώνη να ισοφαρίσει και με λίγη δόση τύχης (τον βοήθησε το φιλέ στον πόντο της ισοφάρισης) να κάνει το 8-8.

Ο Τζέουνγκ βγήκε πάλι στην επίθεση, έκανε το 10-8, ο Γκιώνης μείωσε σε 10-9 και με έναν τυχερό πόντο στην γωνία του τραπεζιού, ισοφάρισε σε 10-10 (ζήτησαν να εξεταστεί η φάση οι Νοτιοκορεάτες, αλλά ο πόντος πήγε σε ελληνικά χέρια) σώζοντας δύο γκέιμ πόιντ του αντιπάλου του. Με τρομερή επίθεση βρέθηκε σε γκέιμ πόιντ ο ίδιος και έκανε το 3-1 σετ με την βοήθεια της γωνίας (και πάλι) του τραπεζιού!

Εξι χαμένα ματς πόιντ!

Ο Ελληνας άσος ξεκίνησε ιδανικά το πέμπτο γκέιμ προηγούμενος με 3-1 και στη συνέχεια με 7-2, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθούσε να βρει λύσεις. Το σκορ έγινε 9-3 με τον Γκιώνη να φτάνει σε έξι ματς πόιντ (10-4)! Ο Τζέουνγκ όμως έκανε μια επική ανατροπή και αφού ισοφάρισε σε 10-10 με 6-0 σερί, πήρε και το γκέιμ με 12-10!

Ο Τζέουνγκ εκμεταλλεύτηκε την κούραση και την απογοήτευση του αντιπάλου και προηγήθηκε με 3-0 στο έκτο γκέιμ και στη συνέχεια με 8-1. Ο Γκιώνης μείωσε σε 8-5, αλλά και ο Νοτιοκορεάτης έκανε το 3-3 στα γκέιμς, κερδίζοντας με 11-6 το έκτο.

Όλα έτσι θα κρίνονταν στο έβδομο γκέιμ, με τον Βατσακλή να προσπαθεί να χαλαρώσει τον Γκιώνη που έδειχνε εξουθενωμένος.

Απίστευτο θρίλερ και αποκλεισμός

Εκεί ο Γκιώνης ξεκίνησε ιδανικά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 στο σερβίς του και παίζοντας πιο επιθετικά ανέβασε το προβάδισμα σε 3-0. Ο Γκιώνης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πάλευε κάθε πόντο.

Προηγήθηκε 4-1 και 5-2 φωνάζοντας «πάμε γερά» και δείχνοντας να το πιστεύει ξανά. Ο Τζέουνγκ αντέδρασε όμως και ισοφάρισε αναγκάζοντας σε συνεχόμενα λάθη τον Γκιώνη (5-5). Ο Ελληνας σε κρίσιμο σημείο αντέδρασε με χτύπημα στην ευθεία και πήρε ξανά προβάδισμα (6-5), αλλά το φιλέ έφερε το 6-6 με τον Νοτιοκορεάτη να τον πιέζει με τις επιθέσεις του.

Πέρασε μπροστά ο Τζέουνγκ με 8-6, ο Γκιώνης ισοφάρισε σε 8-8 και το ματς πήγε για φινάλε θρίλερ. Ο Ελληνας πήρε προβάδισμα με 9-8 από λάθος του Τζέουνγκ, αλλά ο Νοτιοκορεάτης ισοφάρισε σε 9-9. Είχε δικά του τα επόμενα δύο σερβίς και βρέθηκε με ματς πόιντ, αλλά ο Γκιώνης κέρδισε ένα μεγάλο ράλι και έμεινε στο ματς.

Με τον ίδιο τρόπο, ένα μεγάλο ράλι, βρέθηκε ο ίδιος με ματς πόιντ! Ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε όμως. Κέρδισε 8ο ματς πόιντ στο 12-11, αλλά το έχασε κι αυτό. Ο Τζέουνγκ πήγε με την σειρά του σε ματς πόιντ στο 13-12 και τελικά το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας το σετ με 14-12 και μαζί και την πρόκριση.

Εκεί θα τον περιμένει ο Γερμανός «θρύλος» του αθλήματος, Τίμο Μπολ (Νο8).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα