Πινγκ πονγκ: Μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό στο Ευρωπαϊκό ο Σγουρόπουλος

Newsroom
Την δεύτερη νίκη του σημείωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο πινγκ πονγκ και είναι μία ανάσα από τα νοκ άουτ.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει την πρωτιά και την πρόκριση από το 24ο γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο πινγκ πονγκ.

Μετά τη χθεσινή επικράτηση εναντίον του Φίλιπ Μλαντενόφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία κατέβαλλε και τον Ρουμάνο Έντουαρντ Ιονέσκου (No 59), νικητή φέτος στο απλό εφήβων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ελευσίνιος άσος είχε μεγάλες δυσκολίες στα δύο πρώτα σετ, αλλά στη συνέχεια βρήκε τις λύσεις για να φτάσει στην καθοριστική νίκη με 3-1 σετ (13-11, 8-11, 11-1, 11-7).

Στο χέρι του 22άχρονου πρωταθλητή μας είναι να κλείσει την Τρίτη (16/8) την πρώτη φάση με το απόλυτο των επιτυχιών. Αντιμετωπίζει για την 3η αγωνιστική τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο με το ματς να γίνεται στις 14:45.

Αγώνα είχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (No 95) για το 16ο γκρουπ. Για τη 2η αγωνιστική ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Κύπριο Μάριο Γιάγκου (No 97) και μένει έξω από τη συνέχεια γκρουπ (11-13, 4-11, 9-11). Ο Κωνσταντινόπουλος θα κλείσει τα ματς του ομίλου με αντίπαλο τον πρωτοπόρο με δύο νίκες, Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ αύριο στις 13:00.

Οι υπόλοιποι δύο αθλητές μας δίνουν επίσης αύριο τους επόμενους αγώνες τους και κυνηγούν έστω τη 2η θέση για να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 8ο γκρουπ ο Σταματούρος μετά την ήττα από τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος θα επιδιώξει τη νίκη εναντίον του Σλοβάκου Άνταμ Κλάμπερ. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 11ο γκρουπ τέλος, είχε αρχίσει το Σάββατο με την ήττα από τον Ουκρανό επικεφαλής Γεβγέν Πριτσέπα και αύριο στις 13:35 επιζητά απαραίτητα τη νίκη κόντρα στον Κάρλος Καμπαλέρο.

Η Ελισάβετ Τέρπου (No 78) ηττήθηκε από την 16άχρονη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν (Νο 36) με 3-0 σετ (8-11, 2-11, 9-11) και κόντρα στην Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία με νίκη αποκτά το δικαίωμα να διεκδικήσει σε δεύτερη φάση την πρόκριση.

Η Κατερίνα Τόλιου είχε την πιο δύσκολη αποστολή ως επικεφαλής απέναντι στη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία (Νο 58). Έκανε εξαιρετικό προηγούμενη 7-3, όμως η Παρτίκα βρήκε ρυθμό κι έχοντας ικανότητες απέναντι στην άμυνα επικράτησε με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 6-11). Η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δίνει την Τρίτη με αντίπαλο τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς το καθοριστικό ματς για τη 2η θέση στο γκρουπ.

Στο 13ο γκρουπ η Κωνσταντίνα Παρίδη θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να πάει στο προκριματικό ταμπλό για τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στην καθοριστική 3η αγωνιστική αναμετριέται την Τρίτη στις 10:00 με τη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν.

Επίσης αύριο επανέρχεται η δράση στα διπλά ανδρών και γυναικών με τα κεντριά ταμπλό. Στο διπλό γυναικών η Τόλιου και η Μορέ αντιμετωπίζουν στις «32» τις Σάο Τζιενί/Γιου Φου από την Πορτογαλία, νούμερο 15 στα seeding του αγωνίσματος.

Στο διπλό ανδρών είναι στους «32» ο Σγουρόπουλος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος. Δίνουν γερό τεστ κόντρα στο 2ο φαβορί, τους Γερμανούς Κιου Ντανγκ/Μπένεντικτ Ντούντα.