Δημητρακόπουλος στο gazzetta.gr: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για τη Σοφία και όλους τους αθλητές»

Αντώνης Πατσούρας
Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την καταγγελία της Μπεκατώρου, την παραίτηση Αδαμόπουλου και ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχτούν τέτοιες πράξεις ως ομοσπονδία.

Λίγη ώρα μετά από την ολοκλήρωση του έκτακτου ΔΣ της ΕΙΟ το οποίο ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου Αριστείδη Αδαμόπουλου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr για το θέμα των ημερών, την σεξουαλική παρενόχληση που καταγγέλει η Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και τις ενέργειες τους.

«Αυτό που θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι καταδικάζουμε κάθετα και οριζόντια τέτοιες πράξεις. Ζητήσαμε και πήραμε την παραίτηση του αντιπροέδρου και τώρα περιμένουμε στο επόμενο ΔΣ την Σοφία να έρθει και να μας μιλήσει για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που καταγγέλει.

«Πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομοσπονδίας»

Όταν έγινε γνωστό το όνομα και δημοσιοποιήθηκε η ομοσπονδία αντέδρασε ακαριαία. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πόρτα της ΕΙΟ είναι πάντα ανοιχτή για τη Σοφία και για κάθε αθλητή και αθλήτρια που έχει να προχωρήσει σε καταγγελία.

Είχα πει με δήλωση μου ότι όταν έχουμε επίσημη ή ανεπίσημη καταγγελία θα πάρουμε αμέσως αποφάσεις. Αυτό και συνέβη. Είμαστε δίπλα στη Σοφία και σε κάθε αθλητή. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την δικαιοσύνη στο έργο της», είπε ο πρόεδρος της ΕΙΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση: «Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε επάνω μου»!

Παραίτηση Αδαμόπουλου από την ΕΙΟ μετά από την καταγγελία της Μπεκατώρου

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου