Από την Γένοβα στο Ιερ οι ολυμπιακές προκρίσεις λόγω κοροναϊού

Gazzetta team
Ο κοροναϊός άλλαξε τον εσωτερικό αγώνα πρόκρισης για τους Έλληνες ιστιοπόλους.

Στο Ιερ της Γαλλίας (18-25/4) θα σφραγιστούν για την ελληνική ιστιοπλοϊα τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αρχικά η ΕΙΟ είχε ορίσει ως αγώνα πρόκρισης το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γένοβα αλλά λόγω της έξαρσης του κοροναϊού αποφασίστηκε οι Έλληνες να διεκδικήσουν τις προκρίσεις στη Γαλλία.

Ο αγώνας στο Ιερ θα έχει τον χαρακτήρα εσωτερικής πρόκρισης για τους Έλληνες που είναι μια ανάσα από το Τόκιο. Αυτοί είναι στα 470 οι Μάντης-Καγιαλής, Μπόζη-Κλωναρίδου, στα Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου και τα Finn ο Γιάννης Μιτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σεβόμενη πρωτίστως την υγεία των αθλητών και αθλητριών και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε κρούσματα κορονοϊού και δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της συνεχούς μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων από ημέρα σε ημέρα, αποφάσισε τα εξής :

Μεταφέρει την τελευταία εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Γένοβα (World Cup 11-19/04/2020) στις κατηγορίες 470 ανδρών - γυναικών, Laser Rdl και Finn στον διεθνή αγώνα Semaine Olympique Française 2020- Hyeres το διάστημα18-25 /04/2020.

Όσον αφορά στις 10 τελευταίες προκρίσεις για το Τόκιο που θα δοθούν στη World Cup –Genoa, η διοίκηση της ΕΙΟ εύχεται η παγκόσμια ομοσπονδία να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δίνει την άδεια και επιτρέπει οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα θελήσουν να διεκδικήσουν προκρίσεις να συμμετάσχουν, αλλά με προσωπική τους ευθύνη».