Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 5-9 : «Αγκαλιά» με το νταμπλ οι «ερυθρόλευκες»

Αντώνης Πατσούρας
Ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου το βράδυ (21:30) του Σαββάτου.

Μετά από την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από το νταμπλ στο πόλο γυναικών!

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 9-5 της Βουλιαγμένης στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου που διεξάγεται στο "Ρέστειο" στο Παλαιό Φάληρο και προκρίθηκε στον τελικό (Σάββατο, 21:30).

Εκεί θα παίξει με την νικήτρια του 2ου ημιτελικού ανάμεσα στη ΝΕΠ και τον Νηρέα Χαλανδρίου που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (20:45).

Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί αφού καμία από τις δυο ομάδες του άλλου ημιτελικού δεν μπορεί να τον κοντράρουν και έτσι είναι "αγκαλιά" με το 2ο νταμπλ της ιστορίας του και το 2ο Κύπελλο μετά από εκείνο που κατέκτησε το 2018 στο Καρπενήσι.

Ο αγώνας

Στο 1ο οχτάλεπτο έπαιξαν βασικό ρόλο οι άμυνες αλλά ο Ολυμπιακός με το πέρασμα του χρόνου προγήθηκε με 2-1 με την Ελευθεριάδου και στο 1.52' πριν το φινάλε η Κρίσταμς έκανε το 3-1!

H Ελένη Ξενάκη θα πετύχει και 2ο γκολ στον παραπάνω και θα μειώσει σε 3-2 στα 38''πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου η Μπενέκου θα σκοράρει στον παραπάνω για το 4-2 και η Αβραμίδου πάλι στον παραπάνω θα "εκτοξεύσει" τη διαφορά στο +3 (5-2).

Η Ελευθερία Πλευρίτου με γκολ-λόμπα στην κόντρα θα διαμορφώσει το 6-2 και η Κοντωνή θα μειώσει μετά από ώρα σε 6-3.

Οι δυο ομάδες θα πετύχουν από ένα γκολ στο ξεκίνημα του 3ου (7-4) ενώ η Ελευθεριάδου Πλευρίτου με γκολ στον παραπάνω θα δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα με 4 γκολ (8-4) στον Ολυμπιακό.

Η Ελευθερία Πλευρίτου συνεχίζει να είναι "καυτή" στην επίθεση (9-4) και έτσι θα τελειώσει το 3ο.

Στο 4ο ο Ολυμπιακός "χαλάρωσε" αλλά η Βουλιαγμένη που έχει πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ και στον παραπάνω δεν μπορεί να σκοράρει.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα έχει δυο καλές επιθέσεις στον παραπάνω αλλά και πάλι δεν θα βρει δίχτυα. Τελικά η Ειρήνη Νίνου στα σκοράρει στο 1.29' για να μειώσει σε 9-5.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 1-3, 1-3, 1-0.

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά , Χυδηριώτη , Ελληνιάδη , Γιαννοπούλου 1 , Ξενάκη 2 , Νίνου 1 , Πάτρα , Κότσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λάβι, Μουστακαρία , Καϊάφα .

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 3, Μπενέκου 1 , Ελευθεριάδου 1 , Κρίστμας 1 , Αβραμίδου 1, Ασημάκη , Πλευρίτου Μ.1 , Δούλη, Πλευρίτου Β. , Τσουκαλά 1 , Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου, Σιούτη.