Λάμψη αστέρων στην κοπή της πίτας του Νηρέα Χαλανδρίου (pics)

Gazzetta team
Στην εκδήλωση τιμήθηκε η νέα γενιά του υγρού στίβου στη χώρα μας.

Σε μια κατάμεστη (450 άτομα) αίθουσα στο ίδρυμα Ζήση στο Χαλάνδρι και σε οικογενειακό κλίμα έκοψε την περασμένη Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Νηρέας Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση, που τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου, βραβεύτηκαν όλες οι ομάδες, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Νηρέα που διακρίθηκαν τη σεζόν 2019-20.

Με πρώτες και καλύτερες την ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά και αυτής των Γυναικών, κυρίως για τη συμμετοχή στo Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, οι προπονήτριές τους Ευτυχία Καραγιάννη και Κατερίνα Οικονομοπούλου, τα ταλέντα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, αλλά και της υδατοσφαίρισης για τις συμμετοχές σε εγχώρια και διεθνή μίτινγκ και οι προπονητές και προπονήτριές τους.

Στη γιορτή, όμως, τιμήθηκαν επίσης σπουδαίες αθλητικές και άλλες προσωπικότητες που πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις τον περασμένο χρόνο, παράγοντες που έχουν προσφέρει στον υγρό στίβο, αλλά και οι χορηγοί του συλλόγου. Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο προπονητής της Τεό Λοράντος και ο συνεργάτης του Νίκος Καραμάνης.

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Κορασίδων, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κίρισι της Ρωσίας, στην οποία μετείχαν και οι τρεις αθλήτριες του Νηρέα Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Μυρτώ Κάσσαρη, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαναστασίου και η συνεργάτιδά του Γεωργία Ελληνάκη (προπονήτρια και του Νηρέα).

Ο Απόστολος Χρήστου, ως ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Βραβρεύτηκαν ακόμη ο Δήμος Χαλανδρίου για τη στήριξή του στον σύλλογο,ο Χάρης Γιακουμάτος που αποσύρεται από την ενεργό δράση, μετά από πολύχρονο προσφορά στον σύλλογο ως αθλητής και προπονητής.

Ο ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, για την προσφορά του στον υγρό στίβο και ιδιαίτερα στην Τεχνική κολύμβηση, καθώς διατελεί Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της. Ο διεθνής διαιτητής Νίκος Μπουδραμής και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πατσούρας.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Νηρέα Χαλανδρίου Δημήτρης Γιακουμάτος, που έκοψε και την πίτα, στάθηκε κυρίως στην προσφορά του Δήμου, ανάμεσα στα άλλα και με την αναμόρφωση του κολυμβητρίου.