Κατσούλης: «Δίνω αυξημένες πιθανότητες στον Ολυμπιακό στον τελικό με την Σαμπαντέλ»

Αντώνης Πατσούρας
Ο προπονητής Γιώργος Κατσούλης αναλύει για τους αναγνώστες του gazzetta.gr τους "μονομάχους" του τελικού της Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ.

Λίγες ώρες έμειναν για τον σπουδαίο τελικό της Ευρωλίγκα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαμπαντέλ στην Ισπανία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την απόλυτη ανάλυση των δυο μονομάχων.

Ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Κατσούλης που έχει κερδίσει ευρωπαϊκό τίτλο με τη Βουλιαγμένη και έχει συνδέσει το όνομα του με τον Ολυμπιακό "αναλύει" τις δυο ομάδες που θα παίξουν το Σάββατο (14:15) στο Σαμπαντέλ αλλά και τον ελληνικό "εμφύλιο" στον ημιτελικό.

Η ανάλυση του Γιώργου Κατσούλη:

Πρόβλεψη νικητή: «Είδα και τα δυο παιχνίδια και θα δώσω περισσότερες πιθανότητες στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τροπαίου. Θέλω να πιστεύω πως θα έχει αντικειμενική διαιτησία αν και παίζει στην έδρα της Σαμπαντέλ. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι κατάλληλα προετοιμασμένος».

Τα ατού της Σαμπαντέλ: «Η Σαμπαντέλ είναι μια ποιοτική ομάδα με συνεχείς αλλαγές στο ρυθμό της τόσο στον αγώνα όσο και στην ίδια την επίθεση των 30''. Έχει πολύ γρήγορες και εξαιρετικές σουτέρ σ' όλες τις θέσεις της περιφέρειας. Οι Στέφενς, Νιούσχουλ ξέρουν πολύ πόλο χωρίς βέβαια να υπολείπονται οι Ορτίζ, Εσπάρ και Ντομενέκ οι οποίες σουτάρουν πολύ. Οι δυο φουνταριστές της είναι πολύ ικανές και μπορούν να σκοράρουν ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κλειστής άμυνας γιατί κινούνται, εναλλάσσονται και έχουν καλή τεχνική. Βάζουν δύσκολα γκολ».

Η προσέγγιση του Ολυμπιακού: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα εστιάσει αρχικά στο να τους κόψει το τρανσίσιον και θα επιλέξει να τους επιτρέψει τα περιφερειακά σουτ με επιδίωξη να οδηγήσει τα σουτ σε πλεονεκτικές θέσεις για το μπλοκ και την Ιωάννα (Σταματοπούλου). Δεν θ' αποφύγει τα περάσματα σε Λέιτον και Γκαρσία μπορούν όμως τα ντουμπλαρίσματα, οι βοήθειες, να είναι έγκαιρες. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα πάνε σε μεγάλες επιθέσεις και θα ψάξουν με υπομονή το περιφερειακό σουτ. Η ισπανίδα τερματοφύλακας είναι μέτρια απλά της καλύπτουν κάποιες αδυναμίες οι συμπαίκτριες της».

Ο ρόλος της Ασημάκη: «Λόγω της αδυναμίας που ανέφερα η Ασημάκη και η Μυριοκεφαλιτάκη θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες και πάσες για να πάρουν τελικές για γκολ. Θα πρέπει να μην εμπλακούν σε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις γιατί θα σφυριχτούν υπέρ των Ισπανίδων».

Το κλειδί για τον Ολυμπιακό: «Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός θα κερδίζει παίζοντας πολύ σωστά στον παίκτη λιγότερο, έχοντας καλή διαχείριση και προστασία των αμυντικογενών παικτριών και ικανοποιητικό ποσοστό ευστοχίας στις όποιες ευκαιρίες δοθούν να παίξει 6 με 5. Επίσης πρέπει να έχει πολύ καλύτερη απόδοση από την Σταματοπούλου που υπερτερεί από την ισπανίδα τερματοφύλακα».

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη: «Για τον ελληνικό ημιτελικό θέλω να σημειώσω ότι η Αβραμίδου πήρα τις πάσεις που έπρεπε για να κάνει τα συγκεκριμένα σουτ που δυσκολεύουν την Τζόνσον. Η Άλκηστης για μια εβδομάδα δεν προπονήθηκε σωστά αφού είχε ενοχλήσεις στη μέση. Η Σταματοπούλου μετά από την απόκρουση στο τετ α τετ και στο ψηλοκρεμαστό ήταν η τερματοφύλακας που χρειζόταν ο Ολυμπιακός για να κερδίσει το ματς. Η Ασημάκη στις λίγες ευκαιρίες που είχε έδειξε την κλάση της. Το ξέσπασμα έδωσε τη νίκη. Όποια ομάδα το έκανε αυτή θα κέρδισε. Η συσσωρευμένη εμπειρία και το μέταλλο των κοριτσιών του Ολυμπιακού επικράτησε του ενθουσιασμού και του πάθους καθώς και του κατά στιγμές όμορφου πόλο που έπαιξε η Βουλιαγμένη».