Με Ασημάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 8-7 τη Βουλιαγμένη

Αντώνης Πατσούρας
Σε συναρπαστικό ματς που διεξήχθη στον Πειραιά ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένης στο ντέρμπι της 5ης ημέρας με γκολ της Ασημάκη στα 2'' πριν το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με την Βουλιαγμένη στον Πειραιά.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κέρδισε με 8-7 την Βουλιαγμένη στην αναμέτρηση της 5ης ημέρας και "συγκατοικεί" πλέον μαζί της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τη νίκη στον Ολυμπιακό χάρισε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με γκολ της στον παραπάνω 2 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε! Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 1-2 στο 1ο με γκολ της Νίνου και με 2-4 με την Πάτρα στο 4.34 του 2ου. Ο Ολυμπιακός μειώνει με την Χριστίνα Τσουκαλά σε 3-4 στο 3.13'' αλλά η Χυδηριώτη κάνει το 3-5.

Στο 3ο ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει σε 5-5 με την Έγκενς (2.12'') και με την ίδια παίκτρια κάνει το 6-5 στο 7.44 του 4ου. Η Ελληνιάδη ισοφαρίζει σε 6-6 στο 4.28 αλλά ο Ολυμπιακός κάνει το 7-6 με την Ελευθερία Πλευρίτου στο 3΄28 πριν το τέλος. Η Ξενάκη ισοφαρίζει σε 7-7 στο 1΄04 με γκολ στον φουνταριστό και η Ασημάκη "γράφει" το τελικό 8-7.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: " Στο 5:19 της 2ης περιόδου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του ΟΣΦΠ, κ. Χατζηδάκης Κων/νος για διαμαρτυρία. Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου, αναφερόμενη στο πρόσωπο του διαιτητή, κ. Κουρτίδη Χρήστου, είπε: "Είναι ντροπή αυτό που γίνεται και άμα θες γραψ' το" ".

Η πρωταγωνίστρια του αγώνα Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Σίγουρα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικές επιθετικά. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερες σε αυτό το κομμάτι από το πρώτο παιχνίδι και μας στοίχισε το κακό ποσοστό που είχαμε στον παίκτη λιγότερο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Από κει και πέρα, είχαμε το προβάδισμα τον ενός γκολ και μπορούσαμε να χτυπήσουμε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, μας ισοφάρισε η Βουλιαγμένη αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη. Είναι πολύ νωρίς για το πρωτάθλημα και ακόμα δεν κρίνεται κάτι αλλά είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε τέτοιες νίκες ψυχολογίας. Η ομάδα δεν δείχνει το πρόσωπο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της αλλά καμιά φορά είναι καλύτερα στον αθλητισμό να φαίνονται τα λάθη νωρίς και να μπορούμε να δουλεύουμε σε αυτά και να τα διορθώνουμε. Σήμερα μας έλειψε και ο κόσμος μας που είναι πάντα η δύναμη μας μέσα στο Παπαστράτειο ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 1-2 , 2-3 , 2-0 , 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Μπάκλινγκ, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φουντωτού, Σταματοπούλου

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Νίνου Π., Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου Ε. 1, Πάτρα 1, Κοκκινάκη, Διαμαντοπούλου, Ιωαννίδη, Μαστρόκαλου, Μουστακαρία, Γκίλλα, Κοτσιώνη