Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 16-6

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πήραν τη ρεβάνς από τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική, τιμώντας την ομάδα, τη στιγμή που μερίδα των οπαδών έκανε το αντίθετο...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-6 της Βουλιαγμένης στο τρίτο παιχνίδι της σειράς της Β' Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", με μερίδα οπαδών των «ερυθρολεύκων», να «στολίζει» την Αλεξία Καμμένου, αλλά κυρίως τον αδελφό της, Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο.

Με το άκουσμα πάντως -για μία ακόμα φορά σε μεταξύ τους παιχνίδι- σεξιστικού συνθήματος εις βάρος της προπονήτριας της Βουλιαγμένης, επενέβη άμεσα, προς τιμήν του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης. Ένα νεύμα του ισχυρού άνδρα των «ερυθρολεύκων» προς την κερκίδα ήταν αρκετό για να μην ακουστεί κάτι αντίστοιχο από πλευράς οπαδών, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος είχαν υποδειγματική συμπεριφορά.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το ματς ήταν αμφίρροπο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-2, όμως στη δεύτερη περίοδο ένα ξέσπασμα έξι τερμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να πάνε οι «ερυθρόλευκες» στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας διαφορά 5 τερμάτων (9-4).

Στο τρίτο οκτάλεπτο με τα γκολ των Ασημάκη, Πάτρα και Μαργαρίτας Πλευρίτου οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 11-5, με την Βουλιαγμένη να μειώνει σε 11-6 στην παίκτρια παραπάνω και την Βασιλική Πλευρίτου να ανοίγει πάλι την ψαλίδα σε 12-6.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ξέσπασε και με ένα σερί 3-0 «έγραψε» το τελικό 16-6.

Πρώτες σκόρερ του αγώνα ήταν οι Ασημάκη και Ξενάκη με 3γκολ η καθεμιά, ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραραν συνολικά εννέα διαφορετικές παίκτριες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Ήταν αναμενόμενο το σημερινό αποτέλεσμα. Μετά την άσχημη εμφάνιση που κάναμε την Τετάρτη και ο εγωισμός μας ξύπνησε και καταλάβαμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε.

Δεν γίνονται όλα από μόνα τους, βγάλαμε αντίδαση, παίξαμε καλά και είχαμε τρομερό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, αλλά ο κακός Ολυμπιακός μπορεί να χάσει κιόλας».

Η Ελευθερία Πλευρίτου επεσήμανε: «Σήμερα είχαμε την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη πάντα θα είναι δυνατά. Η διαφορά στο σημερινό ματς ήταν ότι μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα από την αρχή και το πρώτο δευτερόλεπτο ξέραμε τι θα κάνουμε και που θα το κάνουμε. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην αρχή. Σήμερα είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την απόδοσή μας».

Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ιωάννα Σταματοπούλου η οποία έκανε καταπληκτικό παιχνίδι αποφάνθηκε: «Δείξαμε την ποιότητα της ομάδας και την ποιότητα των παικτριών που έχουμε. Προσωπικά προσπάθησα πολύ για να μου έχουν και εμπιστοσύνη οι συμπαίκτριες μου αφού αν δεν έχεις καλή άμυνα δεν μπορείς να έχεις καλή επίθεση. Πιστεύω ότι βοήθησα και εγώ από την πλευρά αλλά και όλο το σύνολο της προσπάθειας ήταν εξαιρετικό σήμερα».

Η τεχνικός της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, είπε αναφορικά με το παιχνίδι: «Αυτό ήταν το πιο πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί, μετά την έκβαση του προηγούμενου ματς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, ανασυντάχθηκε και έφτασε στη νίκη. Θεωρώ ότι τόσο το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, στον οποίο νικήσαμε, όσο και του σημερινού είναι πλασματικό. Αυτές οι ανατροπές είναι συνηθισμένες στο γυναικείο πόλο. Τα κορίτσια μου μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο δεν έχουν ακόμη την εμπειρία να γυρίσουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ξεχνάμε και προχωράμε, προφανώς και δεν τα βάζω με τα παιδιά μου, θα δουλέψουμε σκληρά και θα βελτιωθούμε.

Η προσοχή μας στρέφετε στην Ευρώπη, όπου έχουμε κληρωθεί σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, γιατί όλα μπορεί να συμβούν στο γυναικείο πόλο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 16-6

Οκτάλεπτα: 3-2, 6-2, 3-2, 4-0

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ. 1, Φουντωτού, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ. 2, Έμολο 2, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νίχαους, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Β., Καϊάφα, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ε.

Διαιτητές: Μπουδράμης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος