Κολυμπάδης: «Το φαινόμενο Σγουρόπουλος πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί»

Gazzetta team
Για το κεφάλαιο "Γιάννης Σγουρόπουλος" μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης.

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο "χρυσός" πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο νεαρός Έλληνας για 3η συνεχή χρονιά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει!

Όλη η Ευρώπη μιλάει για την μεγάλη του επιτυχία και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης αναφερόμενος στον θρίαμβο του τόνισε ότι θα πρέπει να κεφαλοποιηθεί το φαινόμενο Σγουρόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια, που έφερε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όλο τον κόσμο του αθλήματος το νέο χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παράλληλα κοίταξε και προς την επόμενη μέρα επισημαίνοντας τη βασική αγωνία της διοίκησης.

«Θα ήθελα σήμερα να στείλω στους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ένα μήνυμα, που να είναι έξω από τα τετριμμένα, τα οποία λέγονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κατ’ αρχήν θα πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι για τον Γιάννη, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι η αγωνία μας τόσο ως διοίκηση όσο και ατομικά ως έφορος των εθνικών ομάδων –κι εδώ πιστεύω ότι εκφράζω και τις απόψεις του κόουτς Βατσακλή- είναι ότι η υπόθεση Σγουρόπουλος είναι επιτακτική ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να κεφαλαιοποιηθεί όπως γίνεται κάθε φορά, που εμφανίζεται στον χώρο του αθλήματος ταλέντο ή ταλέντα σαν τον Γιάννη, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Παναγιώτη Γκιώνη», τόνισε ο πολύπειρος παράγοντας και συνέχισε: «Τα τελευταία χρόνια το πρώτο ζητούμενο, σύμφωνα με τους στόχους μας, ήταν να δούμε ότι το φαινόμενο Σγουρόπουλος θα έχει αγωνιστική συνέχεια και δεν θα ήταν κάτι το συγκυριακό. Ο Γιάννης με τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του και μάλιστα σε ανώτερη ηλικιακά κατηγορία δικαίωσε τον προπονητή του, την ομοσπονδία και την οικογένειά του και απέδειξε ότι έχει συνέχεια. Τώρα λοιπόν, αυτό που μένει -κι αυτό είναι δουλειά του κόουτς, της ομοσπονδίας και του Γιάννη- είναι να εργαστούμε σκληρά για να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που σ’ έναν αθλητή μεγάλου επιπέδου κάνουν τη διαφορά.

Είναι ένα έργο δύσκολο. Ένα έργο, που δεν απαιτεί μόνο σχεδιασμό από την πλευρά του προπονητή και της ομοσπονδίας, απαιτεί και την ισχυρή θέληση του Γιάννη ν’ ανταποκριθεί. Είναι κάτι που χρειάζεται επιμονή, υπομονή και θυσίες, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα με κάνουν να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Γιάννης θα τα καταφέρει και θα δικαιώσει τον εαυτό του πρώτα απ’ όλα, την οικογένειά του, την ομοσπονδία, τον προπονητή αλλά και εσχάτως και τους χορηγούς που τον στηρίζουν. Θέλω επίσης, να πιστεύω ότι οι αλλεπάλληλες αυτές επιτυχίες του Γιάννη γίνονται ένα πολύ ισχυρό και πειστικό κίνητρο για όλα τα παιδιά της κατηγορίας των παίδων και των εφήβων, που ξέρω πολύ καλά ότι τον έχουν ως πρότυπο και προσπαθούν να του μοιάσουν και γιατί όχι να τον ξεπεράσουν.

Ένα κίνητρο, που λέει ότι αν η σκληρή δουλειά, η υπομονή, το πείσμα και οι θυσίες συνδυαστούν με το ταλέντο όλα είναι εφικτά, ακόμα και σε μία χώρα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που έχει η δική μας πατρίδα. Το μόνο που μπορώ να πω τέλος, είναι πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται δίπλα στον Γιάννη και να προσθέσω, για μας όλους στην ομοσπονδία, ότι αυτές οι διακρίσεις αποτελούν το κίνητρό μας για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα προβληματικές, για τις οποίες σύντομα θα μιλήσουμε και θα πούμε πολλά».