Κατερίνα Νικολαΐδου: «Είμαι υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων»

Αντώνης Πατσούρας
H 4η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Ρίο 2016 Κατερίνα Νικολαΐδου παίρνει θέση για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο μαζί με την Σοφία Ασουμανάκη η Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν 4η στην κωπηλασία στο διπλό σκιφ ενώ στην πορεία της έχει καταγράψει νίκες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η Κατερίνα που είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχει διακόψει την προετοιμασία της λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) και μιλάει στο gazzetta.gr τονίζοντας πως είναι υπέρ της αναβολής των Αγώνων.

«Όλοι ξέρουμε ποσό περιμένουμε εμείς οι αθλητές τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θέλει να πάρει μέρος κάθε αθλητής για να ολοκλήρωσει την καριέρα του και διεξάγεται κάθε 4 χρόνια.

Αυτή την στιγμή όλοι οι αθλητές βάζουμε πάνω από όλα την υγεία όλων μας αλλά και όλου του πλανήτη ήδη η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας έχει ακυρώσει τις προκρίσεις για τα τελευταία εισητηρια που θα έδιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι μένουν εκτός πολλοί αθλητές ανάμεσα τους και εγώ.

Η δική μου γνώμη είναι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ακόμη ο ιός είναι σε ύφεση σ' όλο τον κόσμο και το διάστημα των 4 μηνών δεν νομίζω πως θα είναι αρκετο για να μην υπάρχει κάποιος που να μην νοσεί», δήλωσε η Κατερίνα.