Φαν Ντε Μπεργκ: Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης που αγαπά την Ελλάδα και παλεύει με τον Covid-19 (pics&vids)

Αντώνης Πατσούρας
O Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης που έχει παντρευτεί την Νεφέλη Βαλακέλη μιλάει για την "μάχη" που δίνει με τον κορονοϊό.

Ένας νέος άνθρωπος, ένας κολυμβητής-θηρίο, που έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του είναι άλλο ένα θύμα του κορονοϊού.

Ο Κάμερον Φαν Ντε Μπεργκ παραδέχτηκε ότι εδώ και 14 ημέρες δίνει "μάχη" με τον κορονοϊό (covid-19) και τα καταφέρνει έχοντας πάντα δίπλα του την σύζυγο του που είναι η ελληνικής καταγωγής Νεφέλη Βαλακέλη.

Ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης που αγαπάει την Ελλάδα όσο και την πατρίδα του και επέλεξε να τελέσει το γάμο του με την Νεφέλη στην Ελλάδα δεν είναι πλέον εν ενεργεία αθλητής αλλά προειδοποιεί τους αθλητές να προσέχουν.

«Δίνω μάχη με το covid-19 για 14 ημέρες», λέει αρχικά ο Κάμερον και συνεχίζει: «Παρακαλώ φροντίστε τους εαυτούς σας. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα. Ο κορονοϊός δεν είναι αστείο».

Ο σπουδαίος κολυμβητής που σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 32 χρόνια ζωής μιλάει και για τα συμπτώματα που έχει: «Αν και τα ακραία συμπτώματα όπως ο πυρετός έχει υποχωρήσει νιώθω κόπωση και έχω ελαφρύ βήχα.

Κάθε σωματική άθληση όπως το περπάτημα με εξαντλεί για ώρες. Μέχρι στιγμής είναι ο χειρότερος ιός που έχω περάσει. Είμαι υγιής άνθρωπος με ισχυρούς πνεύμονες που ζει με τον υγιεινό τρόπο ζωής».

Ο Κάμερον τονίζει σε νέα ανάρτηση στο twitter ότι οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζουν με κίνδυνο για την υγεία τους.

Μια φανταστική καριέρα

Ο γεννημένος το 1988 Κάμερον ξεκίνησε από μικρός την κολύμβηση και όταν αυτή ολοκληρώθηκε το 2018 είχε κερδίσει τα πάντα.

Πρωταθλητής στο πρόσθιο. Το 2012 στο Λονδίνο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό στα 100μ το οποίο συνόδευσε και με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα κέρδισε το ασημένιο πάλι στα 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 10 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (50αρα) και άλλα 7 στην ίδια διοργάνωση αλλά σε 25αρα πισίνα.

Κρατάει από το 2009 τα παγκόσμια ρεκόρ σε 50 και 100μ πρόσθιο (25αρα).

Παράλληλα σπούδασε χρηματοοικονομικά ενώ έχει αναπτύξει έντονο φιλανθρωπικό έργο και δεν παραλείπει να μιλάει στους νέους και σε εργαζομένους σε επιχειρήσεις για αυτά που έμαθε μέσα από τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο γάμος στην Ελλάδα

Ο Φαν Ντε Μπεργκ είναι κάθε καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι η σύζυγος του που είναι από την χώρα μας. Είναι η Νεφέλη Βαλακέλη την οποία και παντρεύτηκε με ορθόδοξο γάμο το καλοκαίρι του 2018 στην Ανάβυσσο.

Είναι πολλά χρόνια μαζί και πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση (Δεκέμβριος 2018) είχαν αποφασίσει να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Η Νεφέλη έχει σπουδάσει Νομική ενώ ασχολείται και με την διαφήμιση. Ζουν στο Λονδίνο.