Γέμελος: Πολύτεκνος και πολυσυλλεκτικός!

Αντώνης Πατσούρας
Ο Νίκος Γέμελος μιλάει από την Ν. Κορέα στο gazzetta.gr για αυτά που έρχονται.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγία Σοφιά. Στον Πειραιά, αλλά με καταγωγή από την πόλη. Από μικρός στην κολύμβηση και στον Ολυμπιακό.

Είναι το alter ego του Σπύρου Γιαννιώτη. Αξίζει κάποιος να δει το video με τις αντιδράσεις του στο φινάλε της κούρσας της ζωής του Σπύρου (2016) για να καταλάβει τι σχέση ζωής έχουν.

Ο Νίκος Γέμελος με τις 5 Ολυμπιακές παρουσίες έχει οδηγήσει τους αθλητές του σε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Γιαννιώτης σταμάτησε αλλά ο Γέμελος είναι εκεί. Είναι στη Νότια Κορέα με μια αποστολή. Να κλείσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λείπει από τα 4 παιδιά του που είναι στην Ελλάδα αλλά τους έχει υποσχεθεί πως θα γυρίσει με το χαμόγελο στα χείλη...

Ο Γέμελος της πισίνας, της μαραθώνιας κολύμβησης, των ΤΕΦΑΑ, του Δήμου Πειραιά. Ο προπονητής, ο φίλος των αθλητών, ο "πατέρας" του Γιαννιώτη μίλησε στο gazzetta.gr από τη Νότια Κορέα όπου είναι σε εξέλιξη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου γι' αυτά που έρχονται...

«Έχουμε μάθει στα δύσκολα»

Η Κέλλυ Αραούζου και ο Θανάσης Κυνηγάκης έχουν πάει μ'ένα στόχο στη Νότια Κορέα. Να κερδίσουν την Ολυμπιακή πρόκριση στα 10χλμ.

«Ναι αυτός είναι ο στόχος. Μια θέση στην δεκάδα στα 10χλμ. Η Κέλλυ είναι πιο έμπειρη πια και ο Θανάσης έχει πάθος και ορμή και έχει δείξει ότι μπορεί. Είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και ελπίζω να μην του στοιχίσει η απειρία του.

Η Κέλλυ έχει συμμετάσχει ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρει την διαδικασία», μας λέει ο έμπειρος προπονητής.

«Η 10η θέση είναι μετάλλιο»

Έχουμε ελπίδες άραγε για μετάλλιο στην Μαραθώνια Κολύμβηση; Ο Γιαννιώτης με προπονητή τον Γέμελο μας είχε κακομάθει αφού είχε κατακτήσει 6 ενώ και η Αραούζου πήρε μετάλλιο μαζί με τον Γιαννιώτη και τον Φωκαϊδη.

Η απάντηση του είναι κοφτή: «Μετάλλιο είναι η 10η θέση. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι μετάλλιο. Μετά έχεις μπροστά σου ένα χρόνο για να προετοιμαστείς για έναν αγώνα και να κυνηγήσεις το μετάλλιο. Τώρα όσο αφορά το μετάλλιο στην Κορέα είναι θέμα ημέρας και συνθηκών. Δεν είναι εύκολο».

«Ψάχνουμε τον νέο Γιαννιώτη»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης από το 2016 έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ο Γέμελος έχασε το alter ego του. Του λείπει; «Ναι μου λείπει. Σ' όλους όχι μόνο σε μένα. Είναι πάντα κοντά μας όμως.

Με την αύρα του, με τις συμβουλές σε νέους αθλητές και με την εμπειρία του. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές σε Παγκόσμια με τον Σπύρο. Πιο σωστά η Ελλάδα έζησε μεγάλες στιγμές με τον Σπύρο. Στη Βαρκελώνη, στη Μελβούρνη, στη Ρώμη, στη Σανγκάη.

Ο Σπύρος λείπει από την ελληνική κολύμβηση αλλά όλοι μας δεν σταματούμε να ψάχνουμε και να βρούμε τον νέο Γιαννιώτη!», απαντά ο Νίκος Γέμελος.

«Κοντά στο μετάλλιο ο Γκολομέεβ»

Ζητήσαμε από τον κόουτς και την εκτίμηση του για την παρουσία της Ελλάδος στην πισίνα στο 18ο Παγκόσμιο και μας είπε: «Ο Γκολομέεβ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το βλέπεις αυτό.

Είναι κοντά στο μετάλλιο στο 50αρι αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί την κούρσα του. Μπορεί. Είναι πολύ καλός κολυμβητής. Επίσης ο Χρήστου και ο Βαζαίος είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα και το έχουν αποδείξει. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε καλούς χρόνους».

«Έως το 2001 πηγαίναμε το απόγευμα με τα καλά μας»

Το 2001 ο Σπύρος Γιαννιώτης έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που συμμετείχε σε τελικό (400μ) σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος θυμάται: «Μεγάλη στιγμή.

Ήταν ο πρώτος. Έως τότε πηγαίναμε το πρωί με τα ρούχα της προπόνησης και μετά το απόγευμα με τα καλά μας για να δούμε τους τελικούς! Μετά άλλαξαν τα πράγματα με δουλειά από όλους τους αθλητές και τους προπονητές».