Στην Πάτρα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΟΡΟΙΒΟΣ» της ΕΘΝ.Ο.Α.

Gazzetta team
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΟΡΟΙΒΟΣ» της ΕΘΝ.Ο.Α. με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Λυκείου Πατρών, του 15ου Γυμνασίου Πατρών και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016.

Οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος είχαν την ευκαιρία ν’ αναπτύξουν και να συζητήσουν με στελέχη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Ολυμπιονίκες το επίκαιρο θέμα: «1936 – 2016: 80 χρόνια Ολυμπιακή Φλόγα. Η σημασία της μεταλαμπάδευσης των Αξιών του Ολυμπισμού από γενιά σε γενιά!», καθώς και να παρουσιάσουν δικές τους εργασίες και δρώμενα.

Η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου, κ. Αναστασία Κουμούση και η συνεργάτιδά της κ.Γεωργία Μανωλοπούλου καθώς και σύσσωμο το προσωπικό του Μουσείου, υποδέχτηκε τα στελέχη της Ακαδημίας και επιμελήθηκαν την ξενάγησή τους στο χώρο με τα καταπληκτικά ψηφιδωτών Ρωμαϊκής εποχής που εκτίθενται στο μουσείο. Τα παιδιά πριν την έναρξη της διάλεξης ερμήνευσαν τον Ολυμπιακό Ύμνο θυμίζοντας σε ολους την Πατρινή καταγωγή του Κωστή Παλαμά και εν συνεχεία παρουσίασαν υπο μορφή επιστημονικής εργασίας την Ολυμπιακή Δάδα του 1996, τον 14ο Ολυμπιόνικο του Πίνδαρου - Ωδή Ασώπιχος, καθώς και παρουσίασαν στοιχεία απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαιότητα. Τέλος, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης κ. Φίλιππος Ανδρεόπουλος ανέπτυξε τις γνώσεις του σχετικά με τις δάδες και τα Ολυμπιακά ενθυμήματά του,που φιλοξενεί το μουσείο.

Στη διάλεξη από πλευράς Εθνικής Ολυμπιακή Ακαδημίας της Ελλάδας έλαβαν μέρος η Βάσω Βουγιούκα, η Σοφία Παπαδοπούλου και η Ιλεάνα Κλοκώνη.