Δεύτερη θέση για τους παίδες στους Βαλκανικούς Αγώνες

Gazzetta team
Τη δεύτερη θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων πήρε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, αφού στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Βελιγράδι έχασε από το Μαυροβούνιο στη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 21-20 (11-11 κανονική διάρκεια και 10-9 στα πέναλτι).

Η ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου, αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, προηγούμενη με 5-1 στη λήξη της πρώτης περιόδου, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, αφού οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν και μείωσαν στο γκολ (6-5) στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και οι αντίπαλοί μας προηγήθηκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα για πρώτη φορά με 11-10, όμως η ελληνική ομάδα στην τελευταία της επίθεση ισοφάρισε σε 11-11 και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί μετά την πρώτη 5άδα, Μαυροβούνιο και Ελλάδα ήταν ισόπαλοι με 4-4, με τον τερματοφύλακα Μανθογιάννη να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι και να κρατέι την Εθνική στο παιχνίδι της νίκης. Όμως στην δεύτερη 5άδα των πέναλτι, η αντίπαλη ομάδα ευστόχησε σε όλα, παίρνοντας τελικά τη νίκη σε σκορ 10-9 και σύνολο 21-20.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ 21-20 (Οκτάλεπτα:1-5, 4-1, 3-3, 3-2, ΠΕΝ. 9-7)

Για την ελληνική ομάδα σκόραραν: Χριστοφορίδης 3, Καλογερόπουλος 2, Μπραϊμης 2, Χαλυβόπουλος 1, Βαλιανάτος 1, Παπανικολάου 1, Κουρούβανης 1

Η αποστολή της Εθνικής Παίδων αποτελείται από τους εξής αθλητές:

Σταύρος – Σέργιος Μανθογιάννης, Στάθης Καλογερόπουλος, Νίκος Κουρούβανης, Αριστείδης Καραβιώτης, Μανώλης Τσιστράκης, Δημήτρης Παλιός, Παύλος Δήμου, Ούγκο - Αλεσάντρο Πιόβαν, Νίκος – Σπύρος Παπανικολάου, Τάσος Βαλλιανάτος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης, Διονύσης Μπραϊμης.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βενετόπουλος , ο συνεργάτης του Βαγγέλης Πάτρας, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Δρακουτός και ο Λάζαρος Αντωνιάδης (αρχηγός αποστολής).