Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στη Ρώμη!

Gazzetta team
Στην Ρώμη θα παιχτεί την Πέμπτη (2/6) η 5η στάση της σειράς αγώνων Diamond League. Εκεί θα είναι για να αγωνιστούν τέσσερις κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, που μάλιστα αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγωνίσματά τους.


Το ελληνικό δίδυμο του επί κοντώ, θα βρίσκεται και στη Ρώμη, αφού τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη, όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αιώνιας Πόλης.

Η Στεφανίδη έχει ήδη δείξει πως διανύει εξαιρετική σεζόν έχοντας ήδη νικήσει τα 4,75 μ., ενώ φιγουράρει στην πρώτη θέση της συνολικής βαθμολογίας στους αγώνες των...διαμαντιών με 14 β. και μία νίκη στο Ραμπάτ. Το ρυθμό της προσπαθεί να βρει η Νικόλ Κυριακοπούλου, που από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον ώμο. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει ξεπεράσει τα 4,53 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στη Ρώμη.

Η Νικόλ Μπούχλερ στα 33 της χρόνια διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας της. Η αθλήτρια από την Ελβετία έχει ανεβάσει το ρεκόρ της στα 4,78 μ. και κάνει ήδη σχέδια για υψηλότερα άλματα, αλλά και τη νίκη στη βαθμολογία (2η με 12 β.). Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζουν ακόμη η Γιαργκέλις Σίλβα και η Φαμπιάνα Μούρερ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την δεύτερη θέση στο Ραμπάτ και παρακαταθήκη τις καλές εμφανίσεις στη χρονιά, θα αγωνιστεί στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου. Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού θα επιδιώξει μια επίδοση καλύτερη από το 14,28 μ., που πέτυχε στο Μαρόκο και παράλληλα την παραμονή της ψηλά στην συνολική βαθμολογία, όπου μέχρι στιγμής είναι στην τρίτη θέση. Το μεγάλο όνομα στο αγώνισμα είναι η Κατρίνα Ιμπαργκουέν με φετινό 15,04 μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν θα πραγματοποιήσει στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης. Ο έμπειρος άλτης θα επιδιώξει επίδοση καλύτερη από το 2,25 μ. του Ραμπάτ. Ο Γκουοβέι Ζάνγκ (2,33 μ.), ο Μπόχνταν Μπονταρένκο (2,31 μ.), ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζιανμάρκο Τάμπερι (2,25 μ.) και ο Μουτάζ Μπαρσίμ (2,26 μ.) είναι από τους αθλητές που ξεχωρίζουν. Με ενφιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Δημήτρη Χονδροκούκη στο ίδιο αγώνισμα.