Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-5

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με θρίαμβο το νταμπλ του στην Ελλάδα, νικώντας 12-5 τη Βουλιαγμένη στον τελικό Κυπέλλου και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στον ημιτελικό του Champions League στη Βουδαπέστη!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών έγινε έτσι όπως έπρεπε! Με κόσμο και από τις δύο ομάδες στην εξέδρα του Κολυμβητηρίου του Λαιμού, σεβασμό προς τον αντίπαλο τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Μία διαφήμιση πραγματικά για το άθλημα.

Αναφορικά με το ματς η Βουλιαγμένη ξεκίνησε όπως είχε υποσχεθεί, παίζοντας για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για την κατάκτηση της νίκης. Έτσι, ο Ελμισιάν με ένα γρήγορο γκολ έκανε το 1-0 στο 7:19. Άμεση η απάντηση από τον Βλαχόπουλο, που πέτυχε δύο γκολ στο 6:53 και 6:21. Ο Ντόσκας αύξησε τη διαφορά σε 3-1 στο 3:45,πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη της πρώτης περιόδου ο Ποντικέας έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό 4-1 στο 6:45. Με μία φοβερή λόμπα ο Όλιβερ Βίκαλο μείωσε σε 4-2. Με τo γκολ το Βλαχόπουλου και Κολόμβου, ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 6-2. Ο διαιτητής Σταυρίδης ακύρωσε γκολ της του Δελαγραμμάτικα, για την Βουλιαγμένη στο 5-3, χρεώνοντας το οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στον πάγκο των «μπέμπηδων». Σε αυτό ήρθε να προστεθεί για τον Κώστα Λούδη και ο τραυματισμός του Χρήστου Αφρουδάκη, ο οποίος αντικαταστάθηκε, με ενοχλήσεις τη μέση.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου ο Καπότσης μείωσε σε 6-3, στο 7:31, με τον Βλαχόπουλο να πετυχαίνει το 4ο γκολ στο 5:05 και τον Φουντούλη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 8-3 στο 4:20. Με τον γκολ του Χριστόδουλου Κολόμβου στο 2:34, ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος 9-3 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Γιώργο Καλαϊτζή μειώνει εκ νέου για την Βουλιαγμένη σε 9-4 στο 6:19, με τον Βλαχόπουλο να σημειώνει το 5ο του τέρμα στο 5:40 και τον Καπότση να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα κάνοντας το 10-5 για την ομάδα του Κώστα Λούδη.

Ο Ολυμπιακός σφράγισε τη νίκη με τα τέρματα που πέτυχαν οι Γεννηδουνιάς και Δελακάς 1:02 και 0:24, αντίστοιχα πριν από τη λήξη

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-5
Οκτάλεπτα:
3-1, 3-1, 3-1, 3-2
Ολυμπιακός: Βλαχόπουλος 5, Ντόσκας 1, Ποντικέας 1, Κολόμβος 1, Φουντούλης 2, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 1.
Βουλιαγμένη: Ελμισιάν 1, Βικάλο 1, Καπότσης 2, Καλαϊτζής 1