Μεγάλη πρόκληση για Διομήδη - 1η αγωνιστική των πλέι οφ

Gazzetta team
Ο Διομήδης δοκιμάζεται κόντρα στον Δούκα (16/04, 19.30), ο οποίος είναι η μόνη ομάδα που νίκησε τον πρωτοπόρο δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στον ημιτελικό του κυπέλλου. Στα άλλα ματς ο Ποσειδώνας κοντράρεται με τον Φίλιππο και ο ΠΑΟΚ με τον Δικέα.

Μεγάλο ματς θα διεξαχθεί στο Δαίς ανάμεσα σε Δούκα και Διομήδη. Αν δει κανείς την βαθμολογία των πλέι οφ, τις δύο ομάδες χωρίζουν 9 βαθμοί, αλλά η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ουσιαστικά έχει εκπληρώσει τους στόχους της, αφού και στα πλέι οφ μπήκε, αλλά και το ευρωπαϊκό εισιτήριο εξασφάλισε με την παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου.

Ο προπονητής του Δομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας: « Η ομάδα του Δούκα απαρτίζεται από νεαρούς κυρίως αθλητές, που δουλεύουν αρκετά χρόνια μαζί και ειδικά φέτος παρουσιάζουν μια εξαιρετική χημεία.

Με το πάθος και την συνοχή τους βάζουν δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την φετινή τους πορεία. Τα πρώτα ματς των Play Off κρύβουν πάντα εκπλήξεις, γιατί όλες οι ομάδες προέρχονται από διακοπή, αλλά και γιατί οι αγώνες αυτοί έχουν διπλή σημασία.

Επίσης το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου προσθέτει μια επιπλέον δυσκολία. Πρέπει να παραμείνουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ομαδικοί και συγκεντρωμένοι».


Ο τερματοφύλακάς Κώστας Κοτανίδης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάει η διαδικασία των Play Off. Ουσιαστικά το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Όλα τα ματς είναι μεγάλης σημασίας για μας.

Η κούρσα προς τους τελικούς ξεκινάει με τον εκτός έδρας αγώνα επί του Δούκα. Έχουμε προετοιμαστεί 100% για αυτό, εντός και εκτός γηπέδου και με το πάθος για οδηγό, ευελπιστώ να κάνουμε για ακόμη μια φορά τον φίλαθλο κόσμο του Διομήδη χαρούμενο, παίρνοντας τους 2 βαθμούς της νίκης».


Ο αθλητής Αντώνης Δάσκαλος τόνισε: «Έχουμε κάνει μια μίνι προετοιμασία αυτό το διάστημα ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων των Play Off. Με τον Δούκα έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή, καθώς είναι ένα ιστορικό σωματείο το οποίο μας απέκλεισε από το F4 του Κυπέλλου και μετρά και μία νίκη απέναντί μας στην Handball Premier.

Πρέπει να φανούμε σοβαροί και σωστοί επαγγελματίες μέσα στο γήπεδο. Το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, αντίθετα τώρα αρχίζει και πρέπει να παίζουμε τους αγώνες που έχουν απομείνει σαν να μην υπάρχει αύριο! Από εδώ και πέρα κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική και θα ξεκινήσουμε από το ματς του Σαββάτου».

ΠΑΟΚ -Δικέας (16/4, 14:00, ΕΡΤ3)

Έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα της Handball Premier με την διεξαγωγή της Β΄ φάσης των πλέι οφ με το τηλεοπτικό ματς της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο «Σπίτι του Χάντμπολ» όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ.

Ο «δικέφαλος» πρέπει να κάνει μία πορεία δίχως λάθη αν θέλει να προλάβει το… τρένο του τελικού, αφού ξεκινάει την διαδικασία από την 3η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ θέλει να συνεχίσει στις καλές εμφανίσεις που είχε στην κανονική διάρκεια και να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις με στόχο την 3η που φαίνεται ότι είναι εφικτός αν πάρει αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

Επιστροφή Κυπραίου, πλήγμα με Λεωνίδα
Για τον «δικέφαλο» θα λείψει ο Άγγελος Τσίλης που είναι τραυματισμός, ωστόσο επιστρέφει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς μετά από 7 μήνες ο Άκης Κυπραίος, ο οποίος αναμένεται να δώσει λύσεις.


Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Νέας Ιωνίας δεν θα έχει στη διάθεση της τον Κροάτη περιφερειακό Πρσκάλο που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση προέκυψε με τον Αντώνη Λεωνίδα που τέθηκε νοκ άουτ.

Παλάσκας: «Έτοιμοι για το 5X5»
Ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ Απόστολος Παλάσκας δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μία μίνι προετοιμασία, δουλέψαμε σκληρά τις προηγούμενες εβδομάδες και μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Μπροστά μας, στην πρώτη φάση των play off υπάρχουν πέντε τελικοί.

Έτσι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους αγώνες, που ο κάθε ένας έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για εμάς, στην προσπάθεια να πλασαριστούμε στις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν τα εισιτήρια για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Είμαστε έτοιμοι, πάμε για το 5X5, αλλά κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και μπροστά μας αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο αγώνας με τον ΔΙΚΕΑ.

Στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να βγάλουμε συγκέντρωση και πάθος», τόνισε ο διεθνής περιφερειακός και πρόσθεσε ότι «ένα επιπλέον θετικό στοιχείο είναι η επιστροφή του Κυπραίου, μετά την πολύμηνη απουσία του. Δυστυχώς, όμως, δεν θα έχουμε κοντά μας τον Τσίλη. Φέτος έχουμε μάθει να ζούμε με τις απουσίες. Το βέβαιο είναι ότι θα αγωνιστούμε και για τον Άγγελο».


Ο Αποστόλης Παλάσκας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα. «Το βράδυ της Τετάρτης ήμασταν και εμείς, ως οπαδοί στο PAOK Sports Arena για να στηρίξουμε την ομάδα βόλεϊ. Όλοι διαπίστωσαν ότι όταν ο κόσμος είναι δίπλα στις ομάδες του ΠΑΟΚ, οι αθλητές μεταμορφώνονται προς το καλύτερο. Περιμένουμε το Σάββατο τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μας στηρίξει και να μας δώσει την ώθηση για ένα καλό ξεκίνημα στα play off».

Ποσειδώνας - Φίλιππος (16/4, 18:00)

Δύσκολη έξοδο στην Πελοπόννησο έχει ο δεύτερος της βαθμολογίας Φίλιππος, καθώς θα αντιμετωπίσει τον πάντα φιλόδοξο Ποσειδώνα, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου ήταν ιδιαίτερα φορμαρισμένος.

Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τους Μαστορογιάννη, Βουτσά, ενώ μιλώντας για το Σαββατιάτικο ματς ο ίντερ του Φιλίππου Γρηγόρης Σανίκης σχολίασε:

«Θα έχουμε γνωστές ελλείψεις σε ένα ματς με έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο Ποσειδώνας είναι μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει και είναι πάντα επικίνδυνος. Εμείς για να μην δυσκολέψουμε το έργο μας στα πλέι οφ, είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε για ένα αποτέλεσμα».

Βαθμολογία Πλέι οφ
1. Διομήδης Άργους 20
2. Φίλιππος Βέροιας 18 (+0,5)
3. ΠΑΟΚ 16 (+0,5)
4. ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 14
5. Ποσειδών Λουτρακίου 12
6. ΑΣΕ Δούκα 11