Η διευκρινιστική δήλωση του Τζόκοβιτς για τις αμοιβές

Gazzetta team
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ότι οι άντρες θα πρέπει να αμείβονται με παραπάνω χρήματα από τις γυναίκες και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. Ο ίδιος θέλησε να κάνει διευκρινιστική δήλωση.

Μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε το σχόλιο του Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι στο τένις οι άντρες θα έπρεπε να παίρνουν παραπάνω χρήματα από τις γυναίκες, ο Σέρβος αθλητής θέλησε να διευκρινίσει τι ακριβώς ήθελε να πει αλλά και να απολογηθεί σε αυτούς που πήραν τις δηλώσεις του με λάθος τρόπο.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο Νόλε είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όπως όλοι ξέρετε, νοιάζομαι βαθιά για το μέλλον του παιχνιδιού και όλων των παικτών. Το τένις με βοήθησε τόσο πολύ στην ζωή μου και να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα, ένοιωσα την ανάγκη να μιλήω για πιο δίκαιο και καλύτερο καταμερισμό των κερδών – αυτό ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Όλοι πρέπει να παλεύουμε για αυτά που αξίζουμε.

Αυτό ποτέ δεν το είπα για να ξεκινήσω μια μάχη μεταξύ των γενών και της διαφορές στην πληρωμή, αλλά για τον τρόπο που όλοι οι παίκτες πρέπει να αμείβονται για το παιχνίδι τους και την προσπάθεια τους. Το τένις είναι το άθλημα που αγαπώ και μου έδωσε την δυνατότητα να βοηθάω άλλους που ακόμα έχουν δρόμο να διανύσουν για να πετύχουν τα όνειρα τους. Αυτή ήταν η οπτική μου και θέλω να απολογηθώ σε όποιον το πήρε με τον λάθος τρόπο».