Διπλό πανελλήνιο ρεκόρ ο Μουζενίδης

Gazzetta team
Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε τη χρονιά ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ σε δύο κατηγορίες, στη διάρκεια της ημερίδας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός αθλητής του Γιώργου Μποτσκάριοβ αγωνίστηκε αρχικά με την εφηβική σφαίρα (6κ.), όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 18,02 μ., επίδοση καλύτερη από το 17,87 μ., που σημείωσε ο Κυριακός Ζώτος στις 7/2/2015 και είναι το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Μουζενίδης είχε ακόμη βολές στα 17,78 μ., 17,82 μ., 17,42 μ., 17,92 μ., 17,72 μ. και το 18,02 μ. στην έκτη και τελευταία του βολή. Ο Μουζενίδης, λίγο αργότερα έστειλε την 5κ. σφαίρα στα 19,96 μ. για να σπάσει ένα από τα παλαιότερα ρεκόρ της κατηγορίας των Παίδων, αυτό το Μιχάλη Σταματόγιαννη με 18,90 μ από τις 24/1/1999, ενώ είχε ακόμη βολή στα 19,31 μ. και 19,45 μέτρα. Πλέον ο Μουζενίδης υπολείπεται μόλις ένα εκατοστό από το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, στον ανοιχτό στίβο.

Ο νεαρός έδειξε πως όχι μόνο είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ (όριο 18,30 μ.), αλλά να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μία θέση στην πρώτη οχτάδα.

"Ακόμη δεν έχουμε χαλαρώσει από την βαριά προπόνηση, ωστόσο κατάφερε να σημειώσει πολύ μεγάλες βολές. Το γεγονός ότι προηγήθηκε το ρεκόρ στους εφήβους, του ανέβασε την ψυχολογία, έστω κι αν στη συνέχεια χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί με το ελαφρύ όργανο. Θα κάνει άλλους δύο αγώνες στο κλειστό κι έπειτα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό, εκεί όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων", είπε ο προπονητής από την Χαλκιδική.

Ο Φράντσι Λατιφλάρι ήταν νικητής στη σφαιροβολία των Ανδρών με καλύτερη βολή στα 16,97 μ., παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με ίωση, που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Πολύ καλή εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ, από τον Κυριάκο Ζώτο, που ακολούθησε με 16,95 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη έκανε τον πρώτο του αγώνα με περιστροφικό παλμό, τον οποίο και δουλεύει από τον Οκτώβριο. Η τριάδα έκλεισε με τον Στράτο Νικολαίδη, ο οποίος είχε βολή στα 14,37 μέτρα.

* Τα αναλυτικά αποτελέσματα από την ημερίδα της Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος