Eπιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια και 3 παιδιά!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πριν από 15 χρόνια η Γεωργία Δημάκου αγωνιζόταν στην κατηγορία νεανίδων στο διπλό σκιφ. Έπειτα από διάλειμμα 12 ετών η ελληνίδα κωπηλάτρια, μητέρα πια τριών παιδιών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στην κατηγορία ελαφρών βαρών.

Η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδία φιλοξενεί συνέντευξη της Δημάκου, η οποία εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση, όταν έμεινε έγκυος το πρώτο της παιδί.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ήταν ο πρώτος της αγώνας, ενώ έδωσε το «παρών» και στη Λουκέρνη, ενώ στόχος της είναι να δώσει το «παρών» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παρτενέρ της Δημάκου θα είναι η Αμαλια Τσιάβου, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το χρυσί μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών.

«Αρχικά επέστρεψα στις προπονήσεις με στόχο να αποβάλλω το άγχος της ημέρας. Είχα όμως την υποστήριξη της οικογένειας μου και αυτό συνέβαλε στην τελική απόφαση μου να εποιστρέψω στην αγωνιστική δράση έπειτα από τόσα χρόνια. Το πιο σημαντικό για μία μητέρα είναι να έχει την υποστήριξη της οικογένειας της», δηλώνει η Δημάκου και προσθέτει σχετικά με τους στόχους της,

«Ο άμεσος στόχος μου είναι να το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου ελπίζω να εξασφαλίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Προπονούμαι πραγματικά σκληρά με την εθνική ομάδα και είμαι εκεί 100%. Το πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά και οι κόποι μου ανταμείβονται».

Η μητρότητα δεν της άφηνε χρόνο για προπονήσεις, όταν όμως τα παιδιά άρχισαν σχολείο, η Δημάκου εκμεταλλεύτηκε την ευκαρία και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό της: «Όταν τα παιδιά ήταν μικρά ήταν δύσκολη περίοδος και δεν είχα χρόνο για προπόνηση, όμως κατάφερα να τελειώσω και τις σπουδές μου στις διαιτολογία».

Σχετικά με τους επαγγελματικούς στόχους της η Γεωργία Δημάκου σημείωσε: «Βασικός στόχος μου είναι να συνεχίσω να βοηθώ τους ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Τέλος, η Ελληνίδα κωπηλάτισσα μίλησε και για την περίοδο της εγκυμοσύνης της: «Όταν έμεινα έκγυιος της πρώτη μου κόρη συνέχισα τις προπονήσεις έως τον πέμπτο μήνα. Προπονιόμουν τόσο στο εργόμετρο όσο και στη βάρκα. Μέχρι τον 4ο μήνα η προπόνηση μου ήταν με φουλ ένταση. Στη δεύτερη και τρίτη εγκυμοσύνη σταμάτησα την προπόνηση στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Όταν γέννησα την πρώτη κόρη μου επέστρεψα στις προπονήσεις 20 μέρες μετά και μάλιστα κατάκτησα και μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο σκιφ ελαφρών βαρών. Μετά την τρίτη εγκυμοσύνη μου μου πήρε τρία χρόνια για να επιστρέψω στις προπονήσεις».