Πρεμιέρα για το δεξί ο Τσάτουμας

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Λούης Τσάτουμας έκανε πρεμιέρα στην αγωνιστική δράση, με άλμα στα 8,05, στο διεθνές μίτινγκ «Ρώσικος Χειμώνας». Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης έδειξε στο σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Ο Τσάτουμας μας ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,69 μ., στο δεύτερο άλμα του πέτυχε 8,05 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 7,95 μ, και 7,94 μέτρα (στο συγκεκριμένο μίτινγκ οι αθλητές στα οριζόντια άλματα κάνουν τέσσερις προσπάθειες).

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού πέτυχε τον αρχικό του στόχο που ήταν μια επίδοση καλύτερη απο τα 8,00 μέτρα, ενώ παράλληλα έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Το 8,05 μ. είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη. Ο Τσάτουμας θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία αναμένεται να είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.

Στον ίδιο αγώνα πήρε μέρος και ο Γιώργος Τσάκωνας, που ήταν 5ος με 7,51 μέτρα. Ο 27χρονος είχε δύο άλματα στα 7,51 μ. , 7,48 μ. στην τρίτη του προσπάθεια και 7,47 μ. στην τέταρτη και τελευταία. Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Παβέλ Σαλίν με 7,94 μ. και τρίτος ο Σεργκέι Μιχαιλόβσκι με 7,79 μέτρα.