Βουγιούκα: «Ο κόσμος μου έδωσε δύναμη»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Καλές εμφανίσεις και πολύς κόσμος είναι το μυστικό επιτυχίας μίας διοργάνωσης και το 30ο Κύπελλο Ακρόπολις είχε και τα δύο, αφού οι Βάσω Βουγιούκα έφτασε έως τον προημιτελικό τις Βάχλας και Γκουντούρα να σταματούν στις 32 και 64, αντίστοιχα.

«Για μένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνίζομαι μπροστά σε τόσο κόσμο που να με υποστηρίζει. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στη ζωή μου και είχα τόσο κόσμο να με στηρίζει. Μου έδωσαν δύναμη και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με την Βόζνιακ. Αν και βρέθηκα πίσω κατάφερα να ισοφαρίσω…

Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Βρέθηκα πίσω στο σκορ, αλλά ο κόσμος με εμψύχωσε και κατάφερα να ισοφαρίσω. Εχασα 15-14 και ο διαιτητής έκανε δύο σημαντικά λάθη. Αντί για να δώσει σε μένα τα χτυπήματα τα έδωσε στην αντίπαλό μου… Ήταν πραγματικά μία μεγάλη διοργάνωση και από τη στιγμή που γινόταν στη χώρα μου θα ήθελα να αγωνιστώ στον τελικό!», δήλωσε η Βάσω Βουγιούκα και πρόσθεσε σχετικά με την εμφάνιση των συναθλητριών της, «Γενικότερα νομίζω ότι η παρουσία των κοριτσιών ήταν πάρα πολύ καλή. Η είσοδος της Βάχλας στους 32 και της Γκουντούρα στους 64 ήταν μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία και δείχνει ότι έχουμε παρόν και μέλλον!»

Στα αγωνιστικά, η Βάσω Βουγιούκα έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο, αλλά ηττήθηκε από την Βόζνιακ με 15-14 σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Για να φτάσει έως την 8αδα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια απέκλεισε διαδοχικά τις Θεοδώρα Γκουντούρα 15-7, Χουάνγκ (Κορέα) με 15-7 και στην 16αδα την Πλιέγκο (Μεξικό) με 15-7.

Η Ζωή Βάχλας ήταν η ευχάριστη έκπληξη και με την ανεπανάληπτη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Σινιγκάλια (Ιταλία) με 15-12, προκρίθηκε στους 32, που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα της. Εκεί γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Γκρεγκόριο με 15-7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ και χειροκρότησε τις προσπάθειες των κοριτσιών.

Η τελική κατάταξη των διεθνών μας είναι: Βάση Βουγιούκα 6η, Ζωή Βάχλας 21η, Θεοδώρα Γκουντούρα 61η, Μαρίνα Παΐζη 116η, Αριάννα Σακελαρίου 124η, Κλαίρη Μπένου 143η, Αννα Δούκα 151η, Κυριακή Σαφαρή 171η και Ευρυδίκη Ποτού 172η. Συνολικά αγωνίστηκαν 173 αθλήτριες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολγα Κάρλαν (Ουκρανία), η οποία στον τελικό επιβλήθηκε με 15-14 της Σοφίας Βελίκαγια (Ρωσία). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νταγκμάρα Βόζνιακ (Αμερική) και η Ροσέλα Γκρεγκόριο (Ιταλία).

Αύριο θα διεξαχθούν τα ομαδικά. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική ομάδα γυναικών στη Σπάθη θα αγωνιστούν στα ομαδικά μίας μεγάλης διοργάνωσης.