Λύγισε ο Κύργιος

Gazzetta team
Πολύ καλή προσπάθεια έκανε ο Νικ Κύργιος στον τρίτο γύρο του US Open, αλλά ο έμπειρος Τόμι Ρομπρέδο έβαλε φρένο στην πορεία του.

Ο 32χρονος τενίστας, Νο.16 του ταμπλό, επικράτησε με 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-3 και πήρε για ένατη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στη φάση των "16" της διοργάνωσης. Ο Νικ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, προηγήθηκε με 5-0 και καθάρισε σχετικά άνετα το σετ. Στο δεύτερο πήρε κεφάλι με 2-0 και έφτασε έναν πόντο μακριά από το διπλό μπρέικ (0-40), όμως στη συνέχεια η άνοδος του Ρομπρέδο και η δυσκολία του νεαρού στο δεύτερο σερβίς έβαλαν ξανά στο κόλπο τον αντίπαλό του.

Όλα ξεκαθάρισαν στο τρίτο σετ, όπου o Ρομπρέδο κατάφερε να μείνει όρθιος στο τάι μπρέικ και να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα, που του έδωσε ώθηση για το φινάλε. Ο 32χρονος τενίστας έφτασε στη νίκη σε περίπου 2.5 ώρες και θα προσπαθήσει με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα (Νο.3) να φτάσει για δέυτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά του αμερικανικού major.

Όσο για τον Κύργιο; Άφησε στα 19 του χρόνια το στίγμα του σε ένα ακόμα Grand Slam και έδειξε για άλλη μια φορά ότι λογικά δεν θα αργήσει η ώρα που θα γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές του τουρ!

Μεγάλη νίκη ο Φίλιπ

Ο Τζον Ίσνερ (Νο.13) έβγαλε 42 άσους, αλλά ο Φίλιπ Κολσράιμπερ (Νο.23) σκόρπισε θλίψη στο Louis Armstrong Stadium. Ο χαρισματικός Γερμανός κατάφερε να πάρει τρία τάι μπρέικ από τον πανύψηλο Αμερικανό και να επικρατήσει με 7-6(4), 4-6, 7-6(4), 7-6(2), κλείνοντας ραντεβού στον τρίτο γύρο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που δεν υπάρχει Αμερικανός στη φάση των "16". Πέρυσι συνέβη για πρώτη φορά... Να σημείωσουμε ότι Ίσνερ και Κολσράιμπερ συναντήθηκαν για τρίτη σερί χρονιά στη Νέα Υόρκη και ο Γερμανός μετράει ισάριθμες νίκες!

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η Τζίνι Μπουσάρντ ήταν εκείνη που έκλεισε το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των "16". Η ταλαντούχα Καναδέζα, Νο.7 του ταμπλό, λύγισε με 6-2, 6-7(2), 6-4 την Μπάρμπορα Ζαχλάβοβα Στρίτσοβα (Νο.30) και θα παίξει με την Εκατερίνα Μακάροβα (6-2, 6-4, τη Ζαρίνα Ντίγιας).