«Απόλυτο σκοτάδι τη νύχτα του φόνου»

Gazzetta team
Με την κατάθεση του εμπειρογνώμονα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, Ρότζερ Ντίξον συνεχίστηκε στην Πρετόρια η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους.

Με τον Πιστόριους να είναι την περισσότερη ώρα σκυφτός και με τα χέρια στο κεφάλι, ο Ντίξον κατέθεσε στο δικαστήριο ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας να δείχνουν ότι εκείνο το βράδυ υπήρχε απόλυτο σκοτάδι στο σπίτι, παρότι ήταν αναμμένα κάποια φώτα LED, ενισχύοντας έτσι τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που τονίζει από την πρώτη στιγμή ότι ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης δεν είδε αν η σύντροφός του βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι.

Ο Ντίξον αμφισβήτησε τη διάγνωση του παθολόγου για τις πληγές της Στίνκαμπ, όταν ανέφερε ότι εξοστρακίστηκε μια σφαίρα, λέγοντας από την πλευρά του ότι προκλήθηκαν από το ράφι με τα περιοδικά. Ο εισαγγελέας Νελ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να κάνει την «επίθεσή» του ρωτώντας τον μάρτυρα για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας λέγοντας «Βλέπετε πόσο ανεύθυνο είναι να βγάζουμε συμπεράσματα σε θέματα που δεν είμαστε ειδικοί;» ήταν το σχόλιό του, για να δεχτεί με τη σειρά του την παρατήρηση της έδρας.

Επίσης, ακούστηκε μια ηχογράφηση που είχε κάνει ο Ντίξον με ένα μπαστούνι του κρίκετ να χτυπάει μια πόρτα, ίδια με την πόρτα του μπάνιου του αθλητή, αλλά και πυροβολισμούς. Ο εγκληματολόγος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει τους ήχους που ακούστηκαν, σε μια ακόμη προσπάθεια της νομικής ομάδας του Πιστόριους να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς των γειτόνων και ό,τι κατέθεσαν ότι άκουσαν εκείνο το βράδυ, τις κραυγές δηλαδή μια γυναίκας, στη συνέχεια πυροβολισμούς, τη στιγμή που η άλλη πλευρά επιμένει ότι οι μόνες κραυγές που ακούστηκαν το μοιραίο βράδυ ήταν ο Πιστόριους που καλούσε σε βοήθεια.

Ο εισαγγελέας, πάντως, έκλεισε την ομιλία του σε έντονο ύφος αναφέροντας πως ο Πιστόριους πυροβόλησε την Ρίβα Στίνκαμπ σκόπιμα, έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους. «Πυροβόλησες τέσσερις φορές γνωρίζοντας ότι εκείνη βρισκόταν πίσω από την πόρτα. Ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο και εσείς οπλισμένος, με αποκλειστικό σκοπό να πυροβολήσετε και να τη σκοτώσετε», είπε χαρακτηριστικά, με τον Πιστόριους να το αρνείται. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.