Ο Μπεκέλε νίκησε τον Φάρα

Gazzetta team
Ο Κενενίσα Μπεκέλε ήταν ο μεγάλος νικητής στον ημιμαραθώνιο δρόμο «Great North Run» περιορίζοντας στη δεύτερη θέση τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μο Φάρα. Τρίτος ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ.

Ο κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 5.000μ και 10.000μ μπορεί να έφυγε χωρίς μετάλλιο από τη Μόσχα το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτή τη φορά όμως ήταν η μέρα του. Με χρόνο 1 ώρα και 9 δεύτερα, επικράτησε του Βρετανού χρυσού Ολυμπιονίκη στα 21.8χλμ, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω ακολούθησε ο Φάρα, ο οποίος προσπάθησε στα τελευταία 400 μέτρα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ τρίτος ήταν ο σπουδαίος Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ με 1:00:41, σε μια κούρσα όπου και οι τρεις σπουδαίοι δρομείς έτρεξαν για πρώτη φορά μαζί.

Πλέον, ο Φάρα κινείται από εδώ και πέρα σε ρυθμούς Μαραθωνίου, καθώς προετοιμάζεται για να λάβει μέρος στον σπουδαίο αγώνα του Λονδίνου το 2014. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Κενυάτισσα Πρίσκα Τζέπτο με 1:05:44, ενώ ακολούθησαν οι Μεσερέτ Ντεφάρ και Τιρουνές Ντιμπάμπα στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.