Γιαννιώτης: «Είπα στα παιδιά αυτά που θα ήθελα να είχα ακούσει στην ηλικία τους!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Σπύρος Γιαννιώτης βρέθηκε σήμερα (18/03) στο ΟΑΚΑ, με την ιδιότητα του ως πρέσβη των αθλημάτων της ΚΟΕ και μίλησε στους μικρούς αθλητές που μετείχαν στο πρωτάθλημα επιλέκτων κολυμβητών ηλικίας 12-15 ετών.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο, δεν νιώθει απλώς δέσμευση για τα νέα του καθήκοντα, αλλά απολαμβάνει κάθε στιγμή επικοινωνίας του με τα παιδιά. Αυτό συμβαίνει διότι ως νέος αθλητής από την επαρχία, δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να εκφράσει τις φόβους, τις ανησυχίες και τα όνειρα του σε κάποιον που θαυμάζει και που γνώριζε ότι είχε περάσει από τη θέση του.

«Είναι σπουδαία εμπειρία να βρίσκεσαι δίπλα στα παιδιά. Βλέποντας τα να προοδεύουν, νιώθεις να προοδεύεις κι εσύ. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά την επόμενη φορά υποσχεθήκαμε ότι θα είναι περισσότερος και για ερωτήσεις.

Στην ουσία αυτό που έκανα ήταν να τους πω αυτά που θα ήθελα να έχω ακούσει στην ηλικία τους και που ως παιδί της επαρχίας δεν είχα ποτέ αυτή τη δυνατότητα. Δεν τα καταλαβαίνω απλά τα παιδιά αλλά ταυτίζομαι μαζί τους, μπορώ να νιώσω την αγωνία τους, όμως πλέον τους μιλώ ως ένας αθλητής που έχει περάσει απ' όλα τα στάδια και έχει φτάσει στο ψηλότερο σημείο. .

Τους διηγήθηκα για το ξεκίνημα μου, τους μίλησα για την σημασία της υπομονής, της εμπιστοσύνης στον προπονητή, τις ανασφάλειες και τις απογοητεύσεις από τις κακές εμφανίσεις σε αγώνες που είχαμε προετοιμαστεί σκληρά. Τους εξήγησα ότι και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Δεν παρέλειψα να τους πω για το διάστημα που ως πιτσιρικάς δεν μπορούσα να πιάσω το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μέχρι που βρήκα τα αγωνίσματα μου.

Είναι σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες να μην υπάρχει προσκόλληση και να δοκιμάζουν και σε άλλα στυλ, γιατί μπορεί να είναι αλλού καλοί ή να έχουν παράλληλη κλίση.

Στη συνέχεια υπέγραψα σκουφάκια και τους έδωσα την υπόσχεση το ραντεβού μας να ανανεωθεί.

Σκοπός είναι αυτές οι επισκέψεις να είναι τακτικές και μάλιστα σε όλη την επικράτεια και δη στην επαρχεία όπου τα παιδιά δεν έχουν τόσο συχνά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αθλητές υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο gazzetta.gr και πρόσθεσε αναφορικά με τις βραβεύσεις που κλήθηκε να κάνει: «Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα αμήχανα όταν κλήθηκα να κάνω βραβεύσεις στην κατηγορία Master, σε αθλητές συνομήλικους μου. Στην πραγματικότητα αλληλοσυγχαιρόμασταν (γέλια)».

Τέλος, για το αν σκοπεύει στο μέλλον να λάβει μέρος σε αγώνες master είπε μονομιάς, «Ποτέ!» για να ανακαλέσει αμέσως μετά, «Αλλά καλύτερα ποτέ μην λες ποτέ...»

.