Nικητής ο Εθνικός στο ντέρμπι πρωτοπόρων

Gazzetta team
Ο Εθνικός πήρε το ντέρμπι στην Α1 γυναικών του πόλο, επικρατώντας 13-10 τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Πρώτη νίκη για τον ΝΟ Ρεθύμνου στη Β' φάση, 10-6 τη ΝΕ Πατρών.

Συνεχίζει να μετρά μόνο νίκες στον α' γύρο του ομίλου της Β' Φάσης της Α1 γυναικών ο Εθνικός, ο οποίος, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Νόρμα Φραγκιουδάκη που σημείωσε 6 γκολ, επικράτησε 13-10 του ΑΝΟ Γλυφάδας. Η δεύτερη περίοδος ήταν καταλυτική για τις παίκτριες του Γιώργου Τσόκα, οι οποίες πλέον έχουν 9 βαθμούς και είναι φαβορί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οφηγούν στα πλέι οφ.

ο παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τον ΑΝΟ Γλυφάδας που προηγήθηκε με 2-0, όμως η ομάδα του Εθνικού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο διεύρυνε το σερί στο 5-0, κάνοντας το 5-2. Το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στα τρία γκολ (6-3) υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Από εκεί και πέρα ο ΑΝΟ Γλυφάδας αν και προσπάθησε να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να πλησιάσει σε διαφορά μικρότερη των δύο γκολ (6-8), ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Εθνικός πήρε προβάδισμα που έφτασε μέχρι και στα 5 γκολ (13-8), πριν ο ΑΝΟ Γλυφάδας μειώσει στο τελικό 13-10.

Στο 2:54 της δεύτερης περιόδου, ο προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας Τάσος Πιρπιρής δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία κι ενώ είχε προηγηθεί κίτρινη κάρτα προς τον ίδιο νωρίτερα.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 10-13
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-4, 3-3, 4-4

ΑΝΟ Γλυφάδας Εθνικός
Παπαϊωάννου Δουρέκα Σ.
Τσελέντη Παναγιωτοπούλου
Ελληνιάδη 1 Δουρέκα Αδ. 2
Λούδη Ε. Βάσιλα 2
Γρηγοροπούλου 1 Αποστολίδου 1
Κόλλια Μπίσμπα 2
Κοντονή Κούβδου Ν.
Κωνσταντά Γονίδη
Μαμόγλου 3 Πετάση
Κολτσίδα 1 Φραγκιουδάκη 6
Παπαναστασίου Δ. 1 Γκούζουλα
Νιαρχάκου 3 Μιχαηλίδου
Αρχοντάκη Στραβάκου
Κουρούτσαλη Κατσίμπρη
Κολιτσοπούλου
Προπονητής Τάσος Πιρπιρής Προπονητής: Γιώργος Τσόκας
Διαιτητές: Κατσώνης, Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Αλέξανδρος Μπλάνας

Πρώτη νίκη για ΝΟ Ρεθύμνου

Την πρώτη του νίκη στον όμιλο της Β' Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών πανηγύρισε ο ΝΟ Ρεθύμνου που επικράτησε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της ΝΕ Πατρών με 10-6 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Πρώτη σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε η Σολανάκη με τρία γκολ.

Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη πραγματοποίησε δύο πολύ καλές περιόδους, τη δεύτερη και την τρίτη και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Από την άλλη η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ώστε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του ΝΟΡ με τους 3 βαθμούς που πήρε έχει δικαίωμα στο να ελπίζει στην πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ για την ομάδα της ΝΕΠ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αν και ο Β' Γύρος του ομίλου θα διεξαχθεί στην Πάτρα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Υ 6-10
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 2-2

ΝΕ Πατρών ΝΟ Ρεθύμνου
Μανέτα Π. Κυριακάκη
Ανδρουτσέλη Σαφέτη
Τσιμάρα Ευδ. 2 Φαρμάκη Μ.
Μπαλάτσα Μ. Καριπίδου Ηρ. 1
Πάτερου Παλληκαράκη
Μανέτα Σ. 2 Καριπίδου Μ. 1
Μπαλάτσα Ν. Μαυρέλλου 1
Παπαδοπούλου Μυριοκεφαλιτάκη 2
Πασσά Λιμπιτάκη 1
Μπιτσάκου 1 Φαρμάκη Ελ.
Κουτέλη Πατσαχάκη 1
Λυκοθανάση Σολανάκη 3
Γιαννακέα Καζάνα
Μοίραλη 1
Τσιμάρα Ευφ.
Προπονητής: Δημήτρης Μπιτσάκος Προπονητής: Κώστας Φιτσανάκης
Διαιτητές: Κατσώνης, Μαρκοπούλου

Αλυτάρχης: Αλέξανδρος Μπλάνας

Πλέον οι δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον όμιλο τον πλέι οφ θα κριθούν στο δεύτερο γύρο της Β' Φάσης που θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 10-12/2. Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες) έχει μέχρι στιγμής ως εξής:

Εθνικός 9 (36-29)
ΑΝΟ Γλυφάδας 6 (30-26)
ΝΟ Ρεθύμνου 3 (27-26)
ΝΕ Πατρών 0 (21-33)