Αυστραλία - Σερβία 61-87

Gazzetta team
Περίπατο έκανε η Σερβία, που επικράτησε της Αυστραλίας με το εμφατικό 61-87 και πέρασε στον τελικό της Κυριακής.

Ολοκληρωτική και εντυπωσιακή εμφάνιση από την Σερβία των Τεόντοσιτς, Ραντούλιτσα και Τζόρτζεβιτς, που διέλυσε την Αυστραλία με 61-87 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Έναν τελικό, στον οποίο ήδη την περιμένουν οι ΗΠΑ, ενώ της εξασφαλίζουν, παράλληλα, της εξασφάλισαν το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο ως ανεξάρτητη χώρα.

Ο Τεόντοσιτς ήταν για μία ακόμα φορά εκπληκτικός, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ και ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και νυν της Αρμάνι, Μίρο Ραντούλιτσα, με πολύ καλή εμφάνιση βοήθησε στην πρόκριση.

Η Αυστραλία από την άλλη, απογοήτευσε, αφού έπεσε θύμα της εκπληκτικής άμυνας των Σέρβων, με ενδεικτικό της εικόνας του ματς, τους 14 μόλις πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό, οδήγησε τους «μπούμερς» σε σουτ απόγνωσης, πολλά εκ των οποίων πίσω από την γραμμή του τριπόντου, με τραγικά ποσοστά ευστοχίας.

Χωρίς αν... ιδρώσει, λοιπόν, η Σερβία, θα διεκδικήσει κόντρα στην υπερδύναμη των ΗΠΑ το χρυσό μετάλλιο, σε μία σε μια «επανάληψη» του προ δύο ετών τελικού στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.