Στα ίσα και με Ρεάλ!

Στα ίσα και με Ρεάλ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης των τελευταίων ετών και κάνει διαπιστώσεις.

Στα δικά μου τα μάτια η ουσία για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, μετά και τη φετινή παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μία: ότι μπορεί να τα βάζει στα ίσα με κάθε ευρωπαϊκή ομάδα!

Κι αυτό δεν το στηρίζω στο τι έκανε πέρσι και φέτος. Είναι συμπέρασμα μίας συνεχούς θετικής και σοβαρής παρουσίας του εδώ και χρόνια. Με μοναδική εξαίρεση εκείνο το καλοκαίρι, όπου μόλις ο Μαρινάκης είχε πάρει τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη και ακόμη δεν είχε φτιάξει ρόστερ με το Λίνεν, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά προπονητής διμήνου.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μία οκταετία δεν κωλώνει με κανένα αντίπαλο.

Έχει πάει κι έχει παίξει δύο φορές στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ και στα δύο παιχνίδια ήταν 1-1 ως το 85 (τελικό 1-2) και 2-2 ως το 82 (τελικό 2-4). Την έπαιξε, δηλαδή, στα ίσα.

Έχει κερδίσει 1-0 τη Λίβερπουλ τη σεζόν στην οποία οι Άγγλοι πήραν το Τσάμπιονς Λιγκ. Μία Λίβερπουλ που ήταν εκτός διοργάνωσης μέχρι το 86’ του αγώνα της μέσα στο Άνφιλντ με τον Ολυμπιακό…

Εχει αποκλείσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ (3-1, 0-1), αλλά και τις πρωταθλήτριες Γαλλίας (Μονπελιέ με διπλές νίκες), Βελγίου (Σταντάρ Λιέγης) και Ολλανδίας (Άλκμααρ, χωρίς να φάει γκολ).

Έχει κάνει διπλά στην Βέρντερ στη Λάτσιο (τις οποίες κι απέκλεισε), αλλά και στη Μαρσέϊγ και στη Μονπελιέ.

Έχει κερδίσει μία φορά τη Ρεάλ (2-1) και τρεις φορές την Άρσεναλ (1-0, 3-1, 2-1), έστω σε ματς στα οποία οι μεγάλοι αυτοί αντίπαλοι δεν είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον η, δεν είχαν καθόλου.

Δεν έχει χάσει στο Φάληρο από Ρεάλ (0-0) και Τσέλσι (0-0) σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια.

Ακόμη έχει φέρει ισοπαλίες μέσα στη Ρώμη με τη Ρόμα και στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ.

Κι αν θέλετε να πάμε και στο ΟΥΕΦΑ-Γιουρόπα Λιγκ, έριξε πεντάρα στην Μπενφίκα, τεσσάρα στη Χέρτα κι απέκλεισε με διπλές νίκες Ρούμπιν και Σοσό.

Εξίσου σημαντικό με όλα αυτά; Ο Ολυμπιακός εφτά οκτώ χρόνια τώρα δεν ξεφτιλίζεται παίζοντας ακόμη και με τις πιο δυνατές ομάδες. Άντε να χάσει με δύο γκολ διαφορά, εκτός έδρας, από Ρεάλ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και αυτή η διαφορά να έχει γίνει στα τελευταία πέντε δέκα λεπτά. Δηλαδή, τα χτυπάει όλα τα παιχνίδια, ακόμη κι αυτά που χάνει. Ειδικά σε επίπεδο φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. με εξαίρεση, που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, το εύκολο 0-3 στην Τσέλσι, τη σεζόν που έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν κάπου είναι ακόμη μπόσικος ο Ολυμπιακός, είναι στα προκριματικά παιχνίδια (βλέπε αποκλεισμούς από Ανόρθωση και Μακάμπι), όπου η ομάδα του είναι εντελώς ανέτοιμη, ενώ γενικότερα στα νοκ άουτ παιχνίδια ακόμη δεν είναι τόσο δυνατός (βλέπε αποκλεισμούς από Μπορντό και Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ κι από Νιούκαστλ, Σεντ Ετιέν και Μέταλιστ στο ΟΥΕΦΑ-Γιουρόπα).

Κάτι φυσικά που πρέπει να το «δουλέψει» ενόψει της συμμετοχής του πάλι από Φλεβάρη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.