Εύκολα, απλά... Ολυμπιακά! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Με την γνωστή συνταγή και σκόρερ τους Μήτρογλου- Σιόβα, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 2-0 την Κέρκυρα και ήδη σκέφτεται τον... τελικό με την Σάλκε! Στο +8 από τον ΠΑΟΚ!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είχε τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Ντιακιτέ σε μία έκπληξη του Ζαρντίμ (απ’ αυτές που συνηθίζει όμως να κάνει σε κάθε αγώνα), τα δύο στόπερ ήταν οι Σιόβας και Παπάζογλου και αριστερά πήγε ο Χολέμπας, ως είθισται.

Στον άξονα ήταν οι Μοντέστο, Γκρέκο και Ιμπαγάσα. Στα δύο άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Αμπντούν και Φουστέρ και στην κορυφή της ο Μήτρογλου.

Αναφορικά με την Κέρκυρα ο Στρατηλάτης ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Οι Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ και Ζουμπουλάκης απάρτιζαν την αμυντική της τετράδα.

Στο κέντρο της ήταν οι Μπουκουβάλας και Κρητικός, επιτελικό χαφ ο Τσοκάνης, στις δύο πτέρυγες στην επίθεση οι Αγρίτης και Γιάντσης και μοναδικός προωθημένος ο Μπάρκογλου.

Λίγος αλλά ενθουσιώδης ο κόσμος στο γήπεδο

Για ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη για τον Ολυμπιακό. Περίπου 10 χιλιάδες και πλέον φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του φαληρικού γήπεδο, δίνοντας μεγάλη στήριξη, παλμό και ζωντάνια στο παιχνίδι. Ωστόσο ο αριθμός για μία ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και προέρχεται από νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι ο επιθυμητός.

Πίεση από την αρχή ο Ολυμπιακός

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο ο Ολυμπιακός μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα δυνατά και με πίεση για να σκοράρει γρήγορα. Η πρώτη φάση του έγινε στο 5ο λεπτό με ένα σουτ του Χολέμπας που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

Στο 14ο λεπτό χάθηκε η πρώτη πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μοντέστο να φεύγει λίγο άουτ μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα. Στο 15ο λεπτό ακολούθησε ένα σουτ του Αμπντούν που βγήκε έξω.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός είχε ιδιαίτερα καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι του και έκανε παραγωγή φάσεων για να σημειώσει ένα τέρμα κόντρα στην Κέρκυρα, που κυρίως προσπαθούσε να κρατήσει όσο πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της και να προσέχει στα μετόπισθεν. Όλα έδειχναν πως το γκολ δεν θα αργούσε πολύ να έρθει.

Σέντρα Ντιακιτέ, γκολ Μήτρογλου!

Και όλα αυτά γίνονταν μέχρι το 23ο λεπτό. Στο σημείο δηλαδή που μπήκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Ύστερα από μία πολύ καλή συνεργασία των παικτών των γηπεδούχων η μπάλα πήγε στον Γκρέκο που την έδωσε στον Ντιακιτέ με τον Αφρικανό να βγάζει με την μία μία πολύ καλή σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Μήτρογλου.

Ο διεθνής φορ πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας των Φαιάκων και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Ντιακιτέ αφού είχε βγάλει ασίστ για γκολ, με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε την ντρίπλα και την σέντρα για να κάνει το ανάποδο ψαλίδι ο Αμπντούν με την μπάλα να κόβεται από τους αμυντικούς της Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα από τον Βενέτη.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός με νέες φάσεις

Η Κέρκυρα που στο 34’ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στον τραυματία Αγρίτη με τον Καραλή αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και άλλο, όμως είχε σημαντικά αμυντικά και όχι μόνο προβλήματα. Στο 39’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για να κάνει το 2-0.

Ο Αμπντούν έκανε την σέντρα και οι Γκρέκο και Μήτρογλου δεν μπόρεσαν από καλή θέση να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα. Στο 40’ πάντως ένα κακό γύρισμα του Παπάζογλου προς τον Κάρολ λίγο έλλειψε να προξενήσει πρόβλημα με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να προλαβαίνει τον Γιάντση.

Από τα πόδια του Αμπντούν το 2-0

Η Κέρκυρα που είχε και τον τραυματισμό του Μπάρκογλου, δεν είχε αντοχές και δυνάμεις για να συγκρατήσει τον Ολυμπιακό. Το Β’ μέρος δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν και πάλι δυνατά στο ματς και έκαναν σχετικά γρήγορα το 2-0. Στο 56’ μετά από κόρνερ του Αμπντούν ο Σιόβας, που όπως παλαιότερα ο Μέλμπεργκ, προωθείται (κάτι που κάνει και ο Μανωλάς) για να παίρνει κεφαλιές κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά.

Ο ίδιος παίκτης λίγο μετά επιχείρησε να βάλει γκολ πάλι με το κεφάλι όμως δεν τα κατάφερε. Ύστερα από το προβάδισμα των δύο τερμάτων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά και για τις δύο ομάδες.

Παρόλα αυτά η Κέρκυρα απείλησε στο 74’ με τον Γιάντση που σούταρε μπροστά από τον Παπάζογλου με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η φάση αυτή –που ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους Φαίακες- ξεκίνησε από λάθος του Φέισα, που έχασε την μπάλα από τον Καραπέτσα.

Η… πρώτη του Ζαραδούκα

Ο Γιάννης Ζαραδούκας περίμενε πολύ αυτήν την στιγμή. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ανέμενε πως πώς να πάρει το βάπτισμα του πυρός και το έλαβε με την Κέρκυρα.

Στο 80’ αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα, κάνοντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Δύο λεπτά μετά ο Αμπντούν με μία υπέροχη ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με σουτ του.

Στο 91’ ο Ζαραδούκας είχε μία καλή στιγμή, βγάζοντας σέντρα για τον Τζιμπούρ. Ο διεθνής φορ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, προσθέτοντας μία ακόμα ευκαιρία για την ομάδα του.

Από εκεί και έπειτα ο αγώνας κύλησε δίχως κάποιο άλλο… απρόοπτο ή μία μεγάλη φάση είτε από τον Ολυμπιακό είτε από την Κέρκυρα. Έτσι οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Όσο για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας; Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να πάρουν τη νίκη με την Σάλκε στην Γερμανία.

Man of the match: Ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Γαλλοαλγερινός έχει κάνει και πάλι μία άκρως θετική εμφάνιση με πολύ πάθος, δύναμη, ουκ ολίγα τρεξίματα και μονομαχίες. Είχε φάσεις για να βάλει γκολ με αποκορύφωμα το εξαιρετικό ψαλιδάκι που έκανε και ενώ από τα δικά του πόδια μπαίνει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας και ο γκολκίπερ Στρατηλάτης. Δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος της σε ένα βέβαια δύσκολο και απαιτητικό αγώνα στο Καραϊσκάκη με αρκετά λάθη. Συνολικά πάντως δεν υπήρξε παίκτης των Φαιάκων που να διακρίθηκε ιδιαίτερα. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Φουστέρ, του οποίου δεν του… έβγαινε σχεδόν τίποτα στην αναμέτρηση.

Στο ύψος του: Οι Ντιακιτέ, Μήτρογλου και Ιμπαγάσα. Ο Αφρικανός ως δεξί μπακ έβγαλε άκρως θετικό πρόσημο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια και δείχνοντας ακόμα και επιθετικές αρετές. Έχει βγάλει δε δύο πολύ καλές σέντρες, εκ των οποίων η μία απέφερε γκολ για την ομάδα του. Ο Μήτρογλου είναι στο ύψος του διότι σημείωσε ένα ακόμα τέρματα και επειδή ήταν μέσα σε φάσεις για γκολ και ενώ ο Ιμπαγάσα δίχως να πιάσει φοβερή απόδοση φανέρωσε πως σιγά σιγά επανέρχεται, δίνοντας δημιουργικές και επιθετικές βοήθειες.

Η γκάφα: Ανήκει στην αμυντική γραμμή της Κέρκυρας στην φάση του γκολ του Μήτρογλου. Η αντίδρασή της από την σέντρα του Ντιακιτέ και μετά είναι τελείως λανθασμένη, αφήνοντας σχεδόν μόνο του τον Έλληνα διεθνή.

Το στραγάλι: Με κάποια λάθη ήταν η διαιτησία του Ιωαννίδη και των βοηθών του, χωρίς όμως να έχει κάνει το πολύ μεγάλο ατόπημα. Ο ρέφερι από την Αργολίδα που απέφυγε να δείξει πολλές κάρτες δεν συνάντησε σοβαρά προβλήματα στον εν λόγω αγώνα. Η διαιτησία του μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά καλή.

Το ταμείο του Gazzetta: Δίχως να… φουλάρει και πολύ ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα καλό, στρωτό, επιθετικό και ενίοτε θεαματικό ποδόσφαιρο. Απέναντι σε μία Κέρκυρα που δεν κατάφερε να τον απειλήσει σχεδόν καθόλου στην διάρκεια του αγώνα και η οποία είχε ατυχίες με τραυματισμούς (με τρεις (!) αναγκαστικές αλλαγές) έκανε ότι έπρεπε προκειμένου να αποσπάσει μία άνετη και δίκαιη νίκη και τώρα βλέπει το κρίσιμο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σάλκε. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρέμεινε αήττητος στην Σούπερ Λίγκα.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο (70’ Φέισα), Παπάζογλου, Ιμπαγάσα (80’ Ζαραδούκας), Μήτρογλου (73’ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Ντιακιτέ, Γκρέκο και Αμπντούν.

Κέρκυρα:Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (34’ λ.τ. Καραλής), Μπάρκογλου (54’ λ.τ. Καραπέτσος), Έντερ, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83’ λ.τ. Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης και Ζουμπουλάκης.