Πάλι ντόρτια θα είχαμε…

Ηρακλής Αντύπας
O Ηρακλής Αντύπας ξεκαθαρίζει στο blog του στο gazzetta πως υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Χολέμπας, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός θα έφτανε το σκορ στα τέσσερα!

Το αποτέλεσμα ιδανικό. Το σκορ εντυπωσιακό. Η εμφάνιση; Συγγνώμη και 10-0 (που λέει ο λόγος…) να κέρδιζε ο Ολυμπιακός, προσωπικά πάλι θα γκρίνιαζα. Γιατί δεν γίνεται η ΑΕΚ των εκατομμυρίων προβλημάτων, να έχει περισσότερα κόρνερ και μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός, είναι αμέτρητες κλάσεις ανώτερος από το να ψάχνει επαγγελματικές νίκες, σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν γίνεται μέχρι το πέναλτι (σωστή η απόφαση και η αποβολή), οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν γυρίσει την μπάλα πίσω, περισσότερες φορές απ’ ότι την πήγαν μπροστά! Και με αντίπαλο, την ΑΕΚ που συγκαταλέγεται στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω εάν ήταν υπεροψία, ένα ήταν… βαρεμάρα, αλλά με την νωχελική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, δόθηκαν εν τέλει και δικαιώματα για την… κλασική μουρμούρα. Αυτά γουστάρει ο οπαδός. Να έχει να λέει, ακόμα και αν παίζει με την Μπαρτσελόνα. Και ας χάνει με 4-0. Να έχει από κάπου να πιαστεί…

Ναι, ήταν πέναλτι το χέρι του Χολέμπας και δεν ξέρω γιατί δεν το είδε ο ρέφερι, ή ο βοηθός. Ο τελευταίος μάλιστα, δεν είδε ότι και η φάση αυτή έχει ξεκινήσει από οφσάιντ. Και δε νομίζω να υπήρχαν πολλοί, που να πίστευαν ότι και 1-1 να γινόταν σε αυτό το σημείο, θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Πάλι τέσσερα θα έγραφε το κοντέρ.

Γιατί είπαμε, η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και με παίκτη λιγότερο, ήταν αδύνατο να αντέξουν οι γηπεδούχοι. Όπως ακριβώς είδαμε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Οι πρωταθλητές αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι και όποτε ήθελαν έβαζαν γκολ.

Είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Μήτρογλου που πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός. Πολύ απλά τα έχει όλα και για αυτούς που δεν τον γουστάρουν, δεν πειράζει. Σε κάθε ματς θα σκοράρει… Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φέισα και Αμπντούν, με τον Σέρβο να δείχνει ότι δεν επηρεάστηκε από την αγωνιστική του απραξία.

Οι Πειραιώτες προχωρούν ακάθεκτοι για τον τίτλο και θα τον κατακτήσουν σε χρόνο ρεκόρ. Το ζητούμενο βέβαια – κατά την άποψη μου – είναι να παίξουν και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αυτό που γουστάρουν οι οπαδοί του…