Παίρνει μέτρα η ΔΟΕ μετά την αποχώρηση αθλητών που αρνήθηκαν να αγωνιστούν κόντρα σε Ισραηλινό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση δύο τζουντόκα να μην αγωνιστούν κόντρα σε Ισραηλινό αθλητή ως ένδειξη στήριξης στην Παλαιστίνη.

Μέτρα κατά των αθλητών που προσβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπιακό χάρτη παίρνει η ΔΟΕ.

Η απόφαση δύο αθλητών του τζούντο από την Αλγερία και το Σουδάν, να μην κατέβουν να αγωνιστούν κόντρα σε Ισραηλινό αθλητή, ως ένδειξη στήριξης στον λαό της Παλαιστίνης, ενόχλησε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που δεν θέλει να δει την διοργάνωση να γίνεται μέρος πολιτικών μηνυμάτων που μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή.

Εκπρόσωπος της ΔΟΕ σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως στην περίπτωση του Αλγερινού αθλητή «αφαιρέθηκε η διαπίστευσή του και στάλθηκε πίσω στο σπίτι του», ενώ πλέον η ΔΟΕ «θα παρακολουθεί πλέον στενά τέτοιου είδους υποθέσεις».

Σε ερώτηση γιατί η ΔΟΕ δεν τιμωρεί με μεγαλύτερη ποινή τους αθλητές που «προσβάλουν την διοργάνωση για πολιτικές σκοπιμότητες» η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι «θα ερευνούμε τα πάντα και κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά. Η ΔΟΕ είναι ξεκάθαρη πως η μη διάκριση και η αυτονομία, είναι πράγματα από τα οποία δεν πρόκειται να ξεφύγει».