Ετοιμη η νέα Alfa Romeo 4C (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Ετοιμη η νέα Alfa Romeo 4C (pics)
Τελικά άξιζε να περιμένουμε τόσο καιρό. Η Alfa Romeo έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας 4C, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα μοντέλο στυλάτο με εντυπωσιακές καμπύλες και αυθεντικό ντιζάιν.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του διθέσιου κουπέ θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ θα λανσαριστεί περί τα τέλη της χρονιάς στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει αργότερα η Ευρώπη. Το μοντέλο παραγωγής δεν διαφοροποιείται αισθητά από το πρωτότυπο, που παρουσιάστηκε το 2011 -επίσης στη Γενεύη- και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς σχεδιασμού.

Το νέο super car της ιταλικής μάρκας διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις, το μήκος του θα είναι μικρότερο από τέσσερα μέτρα και το ύψος του περιορίζεται στα 118 εκατοστά. Ο κινητήρας των 1,8 λίτρων προέρχεται από τη Giulietta Quadrifoglio Verde με 235 ίππους, όμως στην περίπτωση της 4C θα αποδίδει σαφώς περισσότερα άλογα.

Η ισχύς του αλουμινένιου μοτέρ μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη μεσολάβηση ενός αυτόματου σαζμάν διπλού συμπλέκτη. Μάλιστα προσφέρει διάφορες δυνατότητες επιλογής προγραμμάτων, ανάμεσά τους και ένα με αγωνιστική παραμετροποίηση. Το σασσί του σπορ μοντέλου έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από ανθρακονήματα για συγκράτηση του βάρους κάτω από τα 1.000 κιλά, μάλιστα το πρωτότυπο ζύγιζε μόνον 850 κιλά.

Η 4C θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 2.500 κομματιών στο εργοστάσιο της Μaserati στη Μόντενα της Ιταλίας, ενώ οι τιμές της υπολογίζεται ότι θα κυμαίνονται γύρω στις 50.000 ευρώ. Ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο μοντέλο, που θα λανσάρει η Alfa Romeo στις ΗΠΑ μετά το 1964. Τουλάχιστον άξιζε το στήσιμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!