Σωτήρχος: «Το αξίζαμε και το πήραμε»

Gazzetta team
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών, με τον Τέλη Σωτήρχο να κάνει λόγο για δικαίωση. «Το αξίζαμε και το πήραμε», ήταν τα λόγια του.

Οι ερυθρόλευκες «κλείνουν» με τίτλο τη σεζόν, πανηγυρίζοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Κύπελλο. Πέρυσι ήταν η ΑΕΚ, φέτος ο Παναθηναϊκός. Περιχαρής ο Τέλης Σωτήρχος μετά το τέλος του μεγάλου τελικού δήλωσε: «Πιστέψαμε στο όνειρο και τελικά δικαιωθήκαμε. Ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών μας όλον αυτόν τον καιρό. Το αξίζαμε. Αποκλείσαμε την ΑΕΚ και τον Ηρακλή Κηφισιάς και νομίζω ότι το αξίζαμε. Μπήκαμε μουδιασμένα στην αρχή, αλλά καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να κερδίσουμε στο τάι-μπρέικ. Έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ, αλλά το πιστέψαμε. Ευχαριστώ τη διοίκηση γιατί μας στάθηκε στις δύσκολες στιγμές. Συγχαρητήρια στις κοπέλες γιατί έπαιξαν με ολυμπιακή ψυχή. Συγχαρητήρια και στον κόσμο. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον τίτλο μας. Τον αφιερώνω στη διοίκηση και στις κοπέλες που μόχθησαν και πίστεψαν σε αυτή τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η αρχηγός Δήμητρα Γιακουμή είπε: «Είμαι κατενθουσιασμένη. Είναι η ανταμοιβή των κόπων μας όλη τη χρονιά. Κρίθηκε στο πάθος ο τίτλος. Το αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου γιατί όλες ξεπέρασαν τον εαυτό τους φέτος»

Σοφία Κοσμά: «Είμαι ενθουσιασμένη. Ήταν ο πρώτος μου τελικός. Όλη τη χρονιά προσπαθήσαμε πάρα πολύ και δικαιωθήκαμε. Έπρεπε να πάρουμε την κούπα. Το πιστέψαμε μέχρι το τέλος. Είναι απίστευτο το συναίσθημα».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Είμαι ευτυχισμένη και δικαιωμένη. Είναι πολλά τα συναισθήματα. Είναι ο πρώτος μου τίτλος και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια όλη τη χρονιά και αξίζει σε όλες τις συμπαίκτριές μου».

Χουντουμάδης: «Κάναμε λάθη»

Στα λάθη που έγιναν σε κρίσιμα σημεία στάθηκε μετά το τέλος του τελικού ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σπύρος Χουντουμάδης, δηλώνοντας: «Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης και του ονόματος των δύο ομάδων και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε κάποια σημεία εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό, όπως στο τέταρτο σετ που έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι με 3-1 και μετά στο τάι-μπρέικ. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Από εδώ και πέρα θα κοιτάξουμε κι εμείς την επόμενη μέρα».