Συναρπαστικοί τελικοί με δύο παγκόσμια και τέσσερα Ολυμπιακά ρεκόρ στην κωπηλασία (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Συναρπαστικοί τελικοί με δύο παγκόσμια και τέσσερα Ολυμπιακά ρεκόρ στην κωπηλασία (vids)

bet365

Συναρπαστικοί τελικοί στην κωπηλασία, με τα πληρώματα της Αυστραλίας να κυριαρχούν.

Στο νήμα κρίθηκαν τρεις από τους έξι τελικούς του σημερινού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην κωπηλασία.

Οι τελικοί ήταν από τους κορυφαίους που έχουν γίνει στην ιστορία του αθλήματος καθώς σημειώθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ και τέσσερα Ολυμπιακά.

Ο πιο συναρπαστικός τελικός έγινε στο διπλό σκιφ ανδρών μεταξύ Γαλλίας και Ολλανδίας, με τους Γάλλους Μπουσερόν / Αντροντιά να κερδίζει οριακά το χρυσό, σημειώνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ!

Τερμάτισαν σε χρόνο 6:00.33, έναντι 6:00.53 των αντιπάλων τους που περιορίστηκαν στο ασημένιο, ενώ το χάλκινο πήγε στην Κίνα.

Κυρίαρχη Αυστραλία στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου

Με Ολυμπιακό ρεκόρ κέρδισε το χρυσό και η Αυστραλία στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών. Οι Πουρνέλ, Τούριν, Χάγκριβς και Χιλ, σε μια ακόμη κούρσα που κρίθηκε στο όριο, επικράτησαν με χρόνο 5:42.76, με την Ρουμανία να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με χρόνο 5:43.13 και την Ιταλία να παίρνει το χάλκινο με 5:43.60.

Και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αυστραλία ήταν αυτή που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 6:15.37, επίσης Ολυμπιακό ρεκόρ. Κι εδώ το χρυσό κρίθηκε στα εκατοστά καθώς το πλήρωμα της Ολλανδίας τερμάτισε δεύτερο με 6:15.71. Η Ιρλανδία πιο πίσω πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 6:20.46.

Παγκόσμιο ρεκόρ για Ολλανδία και Κίνα

Στο τετραπλό σκιφ το πλήρωμα της Ολλανδίας σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Ιτενμπόγκαρντ, Βίρσμα, Βίτεν και Μέτσεμάκερς, τερμάτισαν σε χρόνο 5:32.03 και κατέρριψαν το 5:32.26 της Ουκρανίας που κρατούσε από το 2014. Η Μεγάλη Βρετανία πήρε το αργυρό μετάλλιο με 5:33.75 και η Αυστραλία το χάλκινο με 5:33.97.

Παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε όμως και στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Το πλήρωμα της Κίνας πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:05.13, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 6:06.84 και άνηκε στην Γερμανία από το 2014.
Πολύ πίσω η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο (6:11.36), ενώ η Αυστραλία πήρε το χάλκινο (6:12.08) με την χώρα να συγκεντρώνει τέσσερα μετάλλια στο σημερινό πρόγραμμα.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα