Γκολομέεβ στο Gazzetta: «Ελπίζω στον τελικό να… τσιμπήσουμε ένα μετάλλιο»

Γκολομέεβ στο Gazzetta: «Ελπίζω στον τελικό να… τσιμπήσουμε ένα μετάλλιο»

bet365

Το Gazzetta κατέγραψε τις πρώτες δηλώσεις του Κριστιάν Γκολομέεβ στη μικτή ζώνη, αμέσως μετά την θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό των 50 μέτρων, με τον ίδιο να λέει ότι θέλει να… τσιμπήσει ένα μετάλλιο.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήδη γράφει ιστορία στο Τόκιο, καθώς με την πρόκριση του στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο, έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που το καταφέρνει μετά το 2004 και τον Σπύρο Γιαννιώτη.

«Eίμαι πολύ χαρούμενος, μπήκα σε τελικό στην Ολυμπιάδα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μου άρεσε η κούρσα, την ευχαριστήθηκα, καλός ο χρόνος 21.60 όσο έκανα και στο Ευρωπαϊκό, ελπίζω στον τελικό να πάει λίγο πιο κάτω και να τσιμπήσουμε ένα μετάλλιο», λέει ο ίδιος χωρίς να κρύβει τις φιλοδοξίες του.

Και συμπληρώνει ότι πιστεύει στο μετάλλιο: «Το πιστεύω μέσα μου, ελπίζω όλα να πάνε καλά, γιατί τα 50 ελεύθερο είναι ύπουλο άθλημα. Το πιστεύω…».

Η πορεία του Γκολομέεβ ως τον τελικό μόνο τυχαία δεν είναι. Φέτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά , απόδειξη και το χάλκινο μετάλλιο τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Εχω δουλέψει πάρα πολύ και στην προπόνηση και έχω κάνει και οπτικοποίηση του αγώνα. Εχω κάνει καλή δουλειά φέτος, ελπίζω να μου βγει και αύριο.»

Ο Κριστιάν μίλησε και για την κούρσα του, όπου τερμάτισε δεύτερος πίσω από το μεγάλο φαβορί, τον Αμερικανό Ντρέσελ. «Τον έβλεπα τον Ντρέσελ, είδα ότι μου είχε φύγει στην εκκίνηση, τον έφτασα λίγο, στο τέλος έκανε καλύτερο τερματισμό. Μπορούσα να δώσω λίγο ακόμα, αλλά το κράτησα για αύριο.»

Και πλέον δηλώνει έτοιμος να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη και αύριο. «Ο στόχος ήταν ο τελικός. Είναι μεγάλο κατόρθωμα να μπαίνεις σε τελικό στα 50 μέτρα, είμαι πολύ υπερήφανος. Ελπίζω αύριο να σας κάνω υπερήφανου».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα