Ντουντουνάκη - Χρήστου: «Πετύχαμε τους στόχους μας ως Ελλάδα»

Newsroom
Επέστρεψαν στην Ελλάδα τα μέλη (πλην Βαζαίου) της εθνικής ομάδας κολύμβησης που κατέκτησε 5 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας του Καζάν.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή της εθνικής ομάδας κολύμβησης που κατέκτησε 5 μετάλλια και σημείωσε 16 πανελλήνια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό 25αρας του Καζάν.

Την αποστολή δεν ακολούθησε (ταξίδεψε στο Λονδίνο) ο Ανδρέας Βαζαίος που κέρδισε 2 μετάλλια στο Καζάν αλλά επέστρεψε η Άννα Ντουντουνάκη (2 μετάλλια), ο Απόστολος Χρήστου (1 μεάλλιο) και οι Μαρία – Θάλεια Δρασίδου, Δημήτρης Μάρκος και Γιώργος Σπανουδάκης.

Την ομάδα υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος ο οποίος είπε: «Συγχαρητήρια, εύχομαι να συνεχίσετε ακόμη πιο δυνατά την πορεία σας. Αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές, αλλά στα σωματεία που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Μπροστά μας έχουμε μία νέα πρόκληση, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αμπού Ντάμπι και νομίζω ότι θα είμαστε κι εκεί πανέτοιμοι».

Ντουντουνάκη: «Κατάφερα το απόλυτο»

Η Άννα Ντουντουνάκη που ανήκει στην Team Future της Bwin σημείωσε: «Ήταν μία ιδιαίτερη διοργάνωση καθώς ακολούθησε των Ολυμπιακών Αγώνων.Για εμένα πήγε πολύ καλά, ήταν το απόλυτο που κατάφερα να πάρω και στα δύο αγωνίσματά μου, δηλαδή μετάλλιο. Χαίρομαι που έχω καταφέρει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.

Σαν αποστολή πήγαμε όλοι πολύ καλά, κάναμε πανελλήνια ρεκόρ και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου, τον γυμναστή μου και σε όλη την ομάδα που δουλεύουμε μαζί. Ελπίζω να έχουμε μία καλή πορεία στο μέλλον.»

Χρήστου: «Σε καλό επίπεδο για το Παγκόσμιο»

Ο Απόστολος Χρήστου από την πλευρά του σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις μου και το μετάλλιο. Χαίρομαι όμως που όλη η αποστολή πήγε πολύ καλά, κάναμε όλοι πανελλήνιο ρεκόρ και πετύχαμε τους στόχους μας. Τώρα ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο και πιστεύω θα είμαστε όλοι σε πολύ καλό επίπεδο».

Ο Δημήτρης Μάρκος τόνισε: «Ευχαριστήθηκα πολύ τη διοργάνωση, χαίρομαι που η ελληνική αποστολή πήγε τόσο καλά με πέντε μετάλλια και πανελλήνια ρεκόρ. Προσωπικά βελτίωσα πολύ τους χρόνος μου, έκανα τρία πανελλήνια ρεκόρ και είμαι πολύ ικανοποιημένος», ενώ η Μαρίλεια Δρασίδου είπε: «Χαίρομαι που έβαλα το λιθαράκι μου σε αυτή την επιτυχημένη αποστολή και εξασφάλισα μία ακόμη ευκαιρία στο Αμπού Ντάμπι. Ανυπομονώ να πάνε όλα καλά κι εκεί. Ευχαριστούμε πολύ τους προπονητές μας.»

Τέλος ο Γιώργος Σπανουδάκης υπογράμμισε: «Ατομικά ρεκόρ, ένας τελικός και τρεις ημιτελικοί. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, μία ωραία διοργάνωση και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και τώρα έχω πολλή δουλειά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Δεκεμβρίου.»

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Απόστολου Χρήστου είπε: «Ήταν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έκανε η ελληνική κολύμβηση, δώσαμε το παρών σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση με εξαιρετικές επιδόσεις και αυτό δείχνει ότι έχουμε αλλάξει επίπεδο και μπορούμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Πέντε μετάλλια, πολλά πανελλήνια ρεκόρ, δείχνουν ότι οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους επί ίσοις όροις. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου, στους προπονητές, και εύχομαι να έχουμε μία καλή συνέχεια στο Αμπού Ντάμπι.»

Από την πλευρά του, ο Τάσος Καράμπελας, προπονητής της Ντουντουνάκη τόνισε: «Η αποστολή ήταν άκρως επιτυχημένη, τα παιδιά πέτυχαν πανελλήνια ρεκόρ, έφτασαν στους ημιτελικούς, στους τελικούς, ο Ανδρέας, η Άννα, ο Αποστόλης έδειξαν πόσο μεγάλοι αθλητές είναι κρατώντας στα χέρια τους ένα ακόμη μετάλλιο από αυτό το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε ελπιδοφόρα.»

@Photo credits: INTIME