Δημήτρης Μάρκος: «Διοργανώσεις όπως το Oceanman Greece δείχνουν τη δυναμική του Open Water»

Δημήτρης Μάρκος: «Διοργανώσεις όπως το Oceanman Greece δείχνουν τη δυναμική του Open Water»
Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Δημήτρης Μάρκος, ambassador του Oceanman Novibet Greece, μιλάει στο Gazzetta για την φετινή διοργάνωση που θα γίνει στο Οίτυλο (26-27/06) και τους στόχους του.

Είναι ένα από τα νέα και πολλά υποσχόμενα «αστέρια» της ελληνικής κολύμβησης. Μόλις στα 20 του, ο Δημήτρης Μάρκος προκρίθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επίδοσή του (7:53:07) στα 800μ ελεύθερο στο «Ακρόπολις» που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ στα τέλη Μαΐου.

Πριν, όμως, μπει στο αεροπλάνο για να βρεθεί στο Τόκιο και να «παλέψει» για το πρώτο του μετάλλιο και μια θέση στο βάθρο, θα δώσει το «παρών» σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού.

Πρόκειται για το Oceanman Novibet Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Ιουνίου στο Οίτυλο. Ένα μεγάλο event με παγκόσμια απήχηση, αφού κολυμβητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην περιοχή της Μάνης, για να συνδυάσουν διασκέδαση και αθλητισμό.

Ο νεαρός αθλητής του Ν.Ο. Καλαμακίου είναι ένας από τους ambassadors της φετινής διοργάνωσης και προτού βρεθεί στον κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα κάνει πρώτα μια... στάση στο Λιμένι.

«Είναι τιμή και μεγάλη μου χαρά», αναφέρει αρχικά στο Gazzetta και συνεχίζει: «Το Oceanman αποτελείται από 23 events/αγώνες και αριθμεί πάνω από 20 χιλιάδες συμμετοχές. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο event, που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τουλάχιστον στο χώρο του Open Water! Είναι ένα ισχυρό brand, που συνεργάζεται με σπουδαίες προσωπικότητες, παγκόσμιας φήμης, όπως την χρυσή Ολυμπιονίκη Μιρέια Μπελμόντε. Η δική μου φιλοσοφία θα έλεγα ότι ταιριάζει στον απόλυτο βαθμό με αυτήν του Oceanman Novibet Greece. Σκοπός μου είναι διαρκώς να αναπτύσσομαι και να δίνω πίσω στο άθλημα».

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί να πάρει μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση - ειδικά αν είναι ερασιτέχνης κολυμβητής - ή γιατί να την παρακολουθήσει. Ο Δημήτρης Μάρκος απαντάει: «Οι λόγοι για να συμμετάσχει κάποιος είναι καθαρά υποκειμενικοί και προσωπικοί. Αυτή είναι και η ομορφιά αυτών των αγώνων! Είτε είσαι ένας εραστής/ερασιτέχνης της κολύμβησης, είτε είσαι ένα άτομο που αγαπά την περιπέτεια και τα ταξίδια, είτε ένας αθλητής που θέλει να δοκιμάσει τα όριά του… Το σίγουρο είναι ένα: Το Oceanman Novibet Greece είναι για σένα!».

Πώς αντιμετωπίζει, όμως, ο ίδιος αυτό το τεράστιο event, πριν την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων; Ως ένα «ευχάριστο διάλειμμα» ή ως ένα λόγο για έξτρα προετοιμασία; «Για μένα αποτελεί λίγο και τα δυο. Θα είναι ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι, σε μια μαγευτική τοποθεσία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να διανύσω μια απόσταση 10km με 800 άτομα, γεγονός που πάντα αποτελεί μια πρόκληση!».

Η (ανοιχτή) κολύμβηση στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως διαδεδομένη, παρά τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, αλλά σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάρκο «αυτές οι διοργανώσεις, όπως το Oceanman Novibet Greece δείχνουν τη δυναμική που έχει το Open Water! Προσελκύουν την προσοχή διαφόρων οργανισμών, ομάδων ακόμη και ιδιωτών, κάτι που το έχει τεράστια ανάγκη ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, γενικότερα, και η κολύμβηση, πιο συγκεκριμένα».

Όσο για το τι είναι για τον ίδιο το νερό; «Είναι ο... χώρος εργασίας μου! Πρέπει να το μάθω, να το καταλάβω, να νιώθω άνετα μέσα σε αυτό. Σκοπός μου είναι να μείνω για πολλά ακόμα χρόνια "μέσα στο νερό". Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι "εδώ", για όσο το απολαμβάνω και νιώθω ότι εξελίσσομαι ως αθλητής και άνθρωπος».

Oceanman Greece on social media:
Facebook:
https://www.facebook.com/OceanmanGreece/
Instagram: https://www.instagram.com/oceanman_greece/

Επίσημοι χορηγοί και υποστηρικτές του αγώνα:
NOVIBET
JACK & JONES
SAGIAKOS
RED BULL
BIOATRIKI
SPARTA BEER
SKODA KOILAKOS
TURBO
WEFIT
DELTA
TRIGILIDAS TRAVEL

Ραντεβού στο Λιμένι στις 26 και 27 Ιουνίου 2021.
Να είστε όλοι εκεί!

 

Τελευταία Νέα