DS 3 & DS 7 Crossback: Η γοητεία της πολυτέλειας

Gazzetta team
DS 3 & DS 7 Crossback: Η γοητεία της πολυτέλειας
Η DS αποτελεί την κορυφαία έκφραση της γαλλικής κομψότητας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας στην αυτοκίνησης, προσφέροντας δύο συναρπαστικά SUV και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

DS 3 Crossback

Με μήκος αμαξώματος 4,12 μέτρα, το νέο DS 3 Crossback ενσωματώνει όλη τη γαλλική παράδοση στο avant garde, την καινοτομία, και την τεχνολογία. Πιστό στις αρχές της γαλλικής μάρκας κύρους, εξασφαλίζει περιβάλλον κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης, συνδυασμένο με δυναμικές επιδόσεις και οικονομία.

Η κομψότητα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της γαλλικής αισθητικής και το DS 3 Crossback αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς εκλεπτυσμένης σχεδίασης και πρωτότυπης φόρμας. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και ξεχωρίζει, εντυπωσιάζοντας σε κάθε εκατοστό του αμαξώματος και του εσωτερικού, με την προσοχή στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού του. Το εντυπωσιακό και σπάνιο στοιχείο των αναδυόμενων χειρολαβών στις πόρτες, υπογραμμίζει την προσπάθεια για το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Η φινέτσα των γραμμών και η ένταση των όγκων συνδυάζεται με την προσεγμένη ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, για να συνθέσει ένα αυτοκίνητο που σαγηνεύει, είτε το οδηγεί κανείς είτε το παρατηρεί εξωτερικά.

Άνετο αλλά και συμπαγές, το νέο DS 3 Crossback κινείται αρχοντικά τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, χάρη στην προσεκτικά ρυθμισμένη ανάρτησή του, την εξαιρετική ηχομόνωση και το χαμηλό βάρος. Οι μεγάλοι και αισθητικά εντυπωσιακοί τροχοί με διάμετρο 17 και 18 ίντσες εξασφαλίζουν ιδανική πρόσφυση σε κάθε οδόστρωμα, ενώ η απόσταση των 17 εκατοστών από το έδαφος εγγυάται την κίνηση και πέρα από την άσφαλτο. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρία υπερσύγχρονα και βραβευμένα σύνολα PureTech 1.2 λίτρων και δύο ντίζελ BlueHDi 1.5 λίτρων. Η βασική έκδοση βενζίνης με ισχύ 100 ίππων όπως και η diesel με την ίδια ισχύ, συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αυτές με ισχύ 130 και 155 ίππων, με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8).

Την τεχνολογική πρωτοπορία της μάρκας έρχεται να υπογραμμίσει και το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback E-TENSE στο τέλος του καλοκαιριού του 2020, με ισχύ 136 ίππων και εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση, που φτάνει στα 320 χιλιόμετρα.

Χάρη στην ενσωμάτωση της συστοιχίας των μπαταριών στο πάτωμα του προηγμένου πλαισίου, το DS 3 Crossback E-TENSE προσφέρει τους ίδιους άνετους χώρους με τις συμβατικές εκδόσεις και, χάρη στο πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και ευελιξία.

Το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-TENSE εξαφανίζει το άγχος της εμβέλειας, χάρη στη δυνατότητα ανάκτησης του 80% της ενέργειας της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά, σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 100 Kwh. Ταυτόχρονα, η κορυφαία τεχνολογία του συστήματος κίνησης συνδυάζεται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που οδηγούς στο μέλλον της αυτόνομης λειτουργίας, όπως τα DS DRIVE ASSIST και DS PARK PILOT.


Στο εσωτερικό του νέου DS 3 Crossback κυριαρχεί η φουτουριστική αλλά και κομψή σχεδίαση, με βασικό θέμα το ρόμβο και το μοτίβο των διαμαντιών. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επτά ιντσών είναι στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, ενώ στις εκδόσεις με σύστημα πλοήγησης η κεντρική οθόνη του προηγμένου συστήματος πολυμέσων έχει διαγώνιο 10,3”. Το DS 3 Crossback ενσωματώνει όλη την τεχνολογία συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης στην πλέον εξελιγμένη μορφή τους. Ο οδηγός έχει επιπρόσθετα στη διάθεσή του προβολείς κορυφαίας τεχνολογίας DS MATRIX LED VISION για μέγιστη ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση, σύστημα αυτόματης στάθμευσης και κάμερα όπισθεν, καθώς και σύστημα head up display, ώστε να ενημερώνεται για τις πιο ζωτικές ενδείξεις χωρίς να παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο.


Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του νέου DS 3 Crossback είναι πρακτικά ανεξάντλητες, καθώς τα στοιχεία του εντυπωσιακού προαιρετικού εξοπλισμού επιτρέπουν τη δημιουργία εκατοντάδων συνδυασμών. Με πέντε χρόνια εγγύηση και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, το κύρος και η τεχνολογική πρωτοπορία της DS δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να αποκτηθούν.

DS 7 Crossback


Εκλεπτυσμένες φόρμες, ρευστές γραμμές και εντυπωσιακές λεπτομέρειες μαζί με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που προβοκάρει τις αισθήσεις. Στο σχεδιασμό αυτοκινήτων, η απόλυτη έκφραση του γαλλικού στιλ έχει πλέον ένα όνομα: DS 7 Crossback.

Το μεγάλο αμάξωμα με μήκος 4,573 και πλάτος 1,906 μέτρα, διαθέτει γραμμές που ρέουν αβίαστα σε όλο το μήκος και πλάτος, τονισμένους θόλους τροχών, τρισδιάστατης σχεδίασης λεπτά και φαρδιά φωτιστικά σώματα και μεγάλους τροχούς από 17 έως και 20 ίντσες. Τα πλαίσια χρωμίου στη μάσκα, στο περίγραμμα των παραθύρων και στα πίσω φώτα τονίζουν τον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό η αφαιρετική σχεδίαση έχει επιλεγεί με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των υλικών και της τρισδιάστατης εικόνας των διακοπτών και των χειριστηρίων που δείχνουν να αναδύονται στο χώρο. Η πληρότητα του εξοπλισμού είναι εντυπωσιακή, ενώ η άνεση των χώρων χαρακτηριστική ακόμα και για τη φιλοξενία πέντε ατόμων. Τα εξαιρετικά γραφικά, η πληρότητα των ενδείξεων και η ευκολία χειρισμού και παραμετροποίησης, συνθέτουν τέλος την λειτουργική αρτιότητα των δύο μεγάλων ψηφιακών οθονών, 12 και 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα multimedia αντίστοιχα, οι οποίες κυριαρχούν στο χώρο.

Με το DS 7 Crossback αναδεικνύεται η τεχνολογική ανωτερότητα της DS. Για το λόγο αυτό, προσφέρει –μεταξύ πολλών άλλων- δύο μοναδικά για την κατηγορία συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και απόλαυσης της οδήγησης: το Night Vision, που εντοπίζει πεζούς και εµπόδια τη νύχτα και το Active Scan Suspension που «διαβάζει» την άσφαλτο µέσω κάµερας και προσαρµόζει ανάλογα τη λειτουργία της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης.

Έξι ιδιαίτερα αποδοτικοί turbo κινητήρες, τρεις βενζίνης και τρεις diesel, αποδίδουν από 130 έως και 225 ίππους. Από αυτούς οι τέσσερις συνδυάζονται με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, ενώ οι υπόλοιποι με ένα εύχρηστο και άμεσο χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Κορυφαία στιγμή της πρωτοποριακής τεχνολογίας της DS αποτελεί το η υβριδική εκδοχή E-TENSE Plug in Hybrid 4Χ4, η οποία με ισχύ 300 ίππων και αυτονομία ηλεκτρικής λειτουργίας 58 χιλιόμετρα, προσφέρει μοναδικές επιδόσεις, ελάχιστη κατανάλωση και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η εντυπωσιακή ισχύς που αποδίδουν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτρικός, εξασφαλίζουν καταιγιστική επιτάχυνση, με τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,9 δλ. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 234 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 τα 31 γρ./χλμ.

Σε κάθε περίπτωση και για τη μέγιστη προσαρμογή του DS 7 Crossback στις απαιτήσεις του οδηγού ή των συνθηκών κίνησης, υπάρχουν διαθέσιμα τρία προγράμματα οδήγησης. Η βασική αρχιτεκτονική της ανάρτησης, με πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα, εξασφαλίζει ένα σπάνιο συνδυασμό άνεσης, ακρίβειας της οδικής συμπεριφοράς και υψηλής πρόσφυσης, που καθιστά την οδήγηση τόσο απολαυστική, όσο και χαλαρωτική.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως τα Connected Pilot, Driver Attention Monitoring, Park Pilot, το καινοτόμο σύστημα φωτισμού Active Led Vision και φυσικά το σύστημα αυτόματης πέδησης και το προσαρμοζόμενο cruise control αποτελούν στοιχεία του εξοπλισμού που αναβαθμίζουν την ασφάλεια. Αυτά άλλωστε, μαζί με τους έξι αερόσακους και την μελετημένη δομή του αμαξώματος, ήταν που εξασφάλισαν στο DS 7 Crossback την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων για την ασφάλεια που προσφέρει, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP.

Η πολυτέλεια, το κύρος, η τεχνολογική πρωτοπορία και ο πλούσιος εξοπλισμός ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολα στην απόκτησή τους, όσο με το DS 7 Crossback. Το SUV που συνδυάζει κορυφαία άνεση, μοναδική αισθητική και συναρπαστική απόδοση, προσφέρεται με πέντε χρόνια εγγύηση και συμφέροντα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ειδικότερα το νέο DS 7 Crossback E-TENSE Plug in Hybrid 4Χ4 αποτελεί την ιδανική επιλογή εταιρικού αυτοκινήτου, καθώς η λιανική προ φόρων τιμή του δεν ξεπερνά σε καμία από τις εκδόσεις του τις 40.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα ο χρήστης δεν επιβαρύνεται με επιπρόσθετο φόρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!