All-new Renault CAPTUR: Το απόλυτο Crossover

Gazzetta team
All-new Renault CAPTUR: Το απόλυτο Crossover
To All-new Renault CAPTUR, η νέα γενιά του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της κατηγορίας των compact Crossover στην Ευρώπη, αποκαλύπτει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, έτσι όπως αυτά σκιαγραφούνται από τη δυναμική σχεδίαση, το premium και πληθωρικό εσωτερικό, τις hi-tech τεχνολογίες και την κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων.

Το All new Renault CAPTUR έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του, που από το 2013 ήταν το νούμερο 1 της ευρωπαϊκής αγοράς στην κατηγορία B-SUV, της οποίας, εν πολλοίς, υπήρξε και ο εμπνευστής της.

All new Renault CAPTUR

Πιο πληθωρικό, πιο πλούσιο, πιο εντυπωσιακό

Το μεγαλύτερο αμάξωμα, κατά 11 εκατοστά σε μήκος (σύνολο 4,23μ.) και το αυξημένο μεταξόνιο κατά 2 εκατοστά (σύνολο 2,63 μ.), σε σχέση με το μοντέλο 1ης γενιάς, συνθέτουν μια πιο κυρίαρχη παρουσία στο δρόμο, που τονίζεται από την κομψή και ταυτόχρονα δυναμική σχεδίαση.

All new Renault CAPTUR

Το μεγαλύτερο αμάξωμα, κατά 11 εκατοστά σε μήκος (σύνολο 4,23μ.) και το αυξημένο μεταξόνιο κατά 2 εκατοστά (σύνολο 2,63 μ.), σε σχέση με το μοντέλο 1ης γενιάς, συνθέτουν μια πιο κυρίαρχη παρουσία στο δρόμο, που τονίζεται από την κομψή και ταυτόχρονα δυναμική σχεδίαση.

Εντυπωσιακό και σε απόλυτη αρμονία με το επιβλητικό αμάξωμα είναι και το εσωτερικό, με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και premium υλικά και διάκοσμο. Η σχεδίαση “Smart Cockpit περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων από 7 έως και 10,25 ίντσες, ανάλογα την έκδοση, οθόνη πολυμέσων έως 9,3 ιντσών με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης πληροφοριών στην κατηγορία και την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, που φιλοξενεί τον φουτουριστικό επιλογέα του «swift by wire» αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Σε επίπεδο χώρων το All-new CAPTUR τοποθετείται στην κορυφή, καθώς πέντε επιβάτες θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει κορυφαίο όγκο 536 λίτρων, με την μετακίνηση του πίσω καθίσματος, που μετακινείται κατά μήκος (16 εκ.).

Ασφάλεια 5 αστέρων με αποδείξεις

Χάρη στη νέα πλατφόρμα CMF-Β, στο All-new Renault CAPTUR ενσωματώνονται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας. Το νέο μοντέλο προσφέρει απόλυτη προστασία με αποδείξεις, καθώς ο ανεξάρτητος, ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP του έδωσε την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο από τη βασική του έκδοση με την πληρέστερη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, Highway & Traffic Jam Companion, υπό την «ομπρέλα» του Renault EASY DRIVE.

Τεχνολογία αιχμής για κάθε απαίτηση

Το All-new Renault CAPTUR διαθέτει την πιο πλούσια γκάμα εκδόσεων της κατηγορίας, και όχι μόνο, με κινητήρες βενζίνης, diesel, διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG), ενώ η επαναφορτιζόμενη υβριδική του έκδοση E-TECH Plug-in, αναμένεται εντός του 2020.

Βασικός κινητήρας είναι το προηγμένο σύνολο βενζίνης 1.0 TCe με turbo, που αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Αμέσως επόμενη επιλογή βενζίνης αποτελεί ο υπερσύγχρονος, turbo, τετρακύλινδρος 1.3 TCe με 130 ίππους και δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων EDC.

Ο ίδιος κινητήρας με ισχύ 155 ίππων, συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Με απόδοση 100 ίππων, ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG διατίθεται και στην έκδοση διπλού καυσίμου, βενζίνης / υγραερίου. Κατασκευασμένο από το εργοστάσιο να δουλεύει και με υγραέριο, το σύνολο προσφέρει την ασφάλεια και όλες τις εγγυήσεις της Renault, με τεράστια οικονομία, χάρη στην, κατά 50% περίπου, χαμηλότερη τιμή του υγραερίου σε σχέση με αυτή της βενζίνης. Παράλληλα, εξασφαλίζει και ασυναγώνιστη αυτονομία, με το γέμισμα και των δύο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Σε επίπεδο κινητήρων diesel υπάρχει ο 1.5 Blue dCi με ισχύ 95 ή 115 ίππους, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (EDC), στην ισχυρότερη εκδοχή του. Η υβριδική εκδοχή E-TECH Plug-in, που αναμένεται εντός του 2020, συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 160 ίππων.

Το All-new Renault CAPTUR E-TECH Plug-in μπορεί να διανύσει, αμιγώς ηλεκτροκίνητα, 50 χιλιόμετρα απόσταση με ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, ή 65 χιλιόμετρα εντός πόλης. Με μέση κατανάλωση 1,5 λ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 που δεν θα ξεπερνούν τα 32 γρ./χλμ. είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής οικονομίας.

All new Renault CAPTUR E-tech plug-in

Εύκολη απόκτηση με πολυετή σιγουριά

Με 90 διαφορετικές δυνατότητες εξατομίκευσης για το εξωτερικό, και άλλες 18 για το εσωτερικό, και τιμές που ξεκινούν από τα 16.880 ευρώ, το All-new Renault CAPTUR βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή της κατηγορίας και στη χώρα μας. Η δωρεάν προσφορά μεταλλικού χρώματος και διχρωμίας, για την περίοδο λανσαρίσματος, εξασφαλίζει σε αυτόν που θα το επιλέξει όφελος έως 1.000 €. Ταυτόχρονα, το All-new CAPTUR πλαισιώνεται από 5 έτη εργοστασιακής εγγύησης και 3 έτη δωρεάν οδικής βοήθειας, αποτελώντας εχέγγυο κορυφαίας αξιοπιστίας και απρόσκοπτης λειτουργικότητας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!