Nissan Leaf, e-Nv200 και e-Evalia: Ηλεκτρική πρωτοπορία

Gazzetta team
Nissan Leaf, e-Nv200 και e-Evalia: Ηλεκτρική πρωτοπορία
Με μια πλήρη γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών ηλεκτρικών μοντέλων, η Nissan δείχνει το δρόμο ενός συναρπαστικού μέλλοντος στην αυτοκίνηση.

Από το 2010 που η Nissan καινοτόμησε με την παρουσίαση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην παγκόσμια αγορά, του Leaf, έχει περάσει ήδη μια δεκαετία κατά την οποία η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει συνεχώς την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας σήμερα μια από τις πληρέστερες γκάμες αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μπαταρίας, τόσο σε επιβατικά όσο και επαγγελματικά μοντέλα.

Προικισμένα με πρωτοποριακές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των οδηγών, τα Nissan Leaf, e-Nv200 και e-Evalia δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον της αυτοκίνησης.

Nissan Leaf

Η δεύτερη γενιά του πλέον πετυχημένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπαταρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, κυκλοφορεί και στη χώρα μας, προικισμένο με καινοτόμες τεχνολογίες.

Το νέο Nissan Leaf διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης e-powertrain, με ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 150 ίππων και υψηλής ροπής 320 Nm. Μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 40 Kwh εξασφαλίζει μεγάλη εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση, που φτάνει έως τα 389 χιλιόμετρα σε αστικές μετακινήσεις.

Nissan Leaf

Απόλυτα αθόρυβο, άνετο αλλά και συμπαγές, το νέο Nissan Leaf μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα και αποσκευές, εξασφαλίζοντας πρωτόγνωρη άνεση. Ταυτόχρονα, τεχνολογίες αιχμής καθιστούν την οδήγηση πιο άνετη, ασφαλή και ευχάριστη παρά ποτέ.

Η τεχνολογία ProPILOT αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού, το οποίο κατά τη διάρκεια οδήγησης σε μια λωρίδα κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο, ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση αυτή των προπορευόμενων οχημάτων και το διατηρεί στην πορεία του, καθιστώντας την οδήγηση ευκολότερη, λιγότερο φορτισμένη και πιο χαλαρωτική.

Το ProPILOT Park, αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, κίνησης, πέδησης επιλογής ταχυτήτων, για αυτόματη καθοδήγηση του αυτοκινήτου στο σημείο στάθμευσης.

Nissan Leaf

Το e-Pedal, επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του αυτοκινήτου μόνο με το πάτημα στο πεντάλ γκαζιού. Όταν το πεντάλ είναι πλήρως ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση. Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφορικές πλαγιές, μέχρι να πατηθεί ξανά το πεντάλ. Η απόκριση του e-Pedal επιτρέπει στους οδηγούς να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση, όταν βρίσκονται σε ανοικτό δρόμο. Φυσικά, υπάρχει και το πεντάλ του φρένου, για μέγιστη ισχύ πέδησης όπου απαιτείται.

Nissan Leaf

Το εσωτερικό του νέου Nissan Leaf είναι ευρύχωρο και υλοποιημένο με υψηλής ποιότητας υλικά. Χαρακτηριστική είναι η μπλε ραφή στα καθίσματα, στο ταμπλό και στο τιμόνι, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Η κεντρική οθόνη TFT 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες όπως είναι η τεχνολογία Safety Shield, η κατάσταση φόρτισης, το “αποτύπωμα” ισχύος και οι πληροφορίες του συστήματος ήχου και πλοήγησης. Επίσης τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto έχουν προστεθεί στο σύστημα ψυχαγωγίας, για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τα smartphones.

Nissan Leaf

Στο νέο Nissan Leaf είναι επίσης διαθέσιμο ένα ένα νέο interface με εφαρμογή για smartphones, που επιτρέπει την παρακολούθηση από απόσταση της κατάστασης φόρτισης την μπαταρίας, την εύρεση του πλησιέστερου σταθμού φόρτισης και τη δυνατότητα θέρμανσης ή ψύξης του αυτοκινήτου στην ιδανική θερμοκρασία, πριν την οδήγηση.

Για την μεγιστοποίηση της απόλαυσης της χρήσης του νέου Leaf, η Nissan προσφέρει πέντε χρόνια εγγύηση για όλα τα ηλεκτρικά μέρη του μοντέλου και 8 χρόνια ειδικά για τη μπαταρία.

Nissan e-NV200 και e-Evalia

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο van e-NV200 της Nissan αποτελεί την ιδανική λύση για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που ζητούν ένα ελαφρύ φορτηγό μηδενικών εκπομπών ρύπων. Προικισμένο με καινοτόμες τεχνολογίες και περίσσεια λειτουργικότητα, ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Nissan που αποκτήθηκε από τις δύο γενιές του επιβατικού ηλεκτρικού Nissan Leaf.

Nissan e-NV200

To νέο Nissan e-NV200 έχει εμβέλεια έως και 301 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία πλήρη φόρτιση. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της ακτίνας οδήγησης άνω του 60%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχοντας τη δυνατότητα να συνδεθούν με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο Ταχείας φόρτισης CHAdeMO.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταριών με το νέο Nissan Leaf και χωρίς να έχει αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας, οι οδηγοί του e-NV200 δεν χρειάζεται να κάνουν κανένα συμβιβασμό στο χώρο ή τη χωρητικότητα του φορτίου.

Nissan e-Evalia

Το Nissan e-NV200 προσφέρει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κραδασμοί, μηχανικοί θόρυβοι και αλλαγές ταχύτητας. Χάρη στην μετάδοση ισχύος που χαρακτηρίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπαταρίας, επιτυγχάνεται μεγάλη στιγμιαία ροπή στρέψης και ομαλή επιτάχυνση, εξασφαλίζοντας ήρεμες διαδρομές για τους οδηγούς, αλλά και χωρίς θόρυβο για τους κατοίκους των αστικών περιοχών. Η μετάδοση ισχύος με μια σχέση ταχυτήτων και η παρουσία του Hill Start Assist, καθιστούν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να επιλέξουν δύο εκδόσεις : το e-NV200 van και το e-NV200 Evalia. Και οι δύο διαθέτουν ένα ευπροσάρμοστο εσωτερικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τον χώρο και τα καθίσματα, με βάση τις ανάγκες τους. Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό e-NV200 είναι εύκολο να φορτωθεί, καθώς το δάπεδο της καρότσας απέχει μόλις 52 εκατοστά από το έδαφος.

Nissan e-Evalia

Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701 κιλά. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.

Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν τη μετακίνηση προσώπων, το e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή. Χάρη στα έξυπνα σπονδυλωτά καθίσματα, υπάρχει αρκετός χώρος για τη συνδυασμένη μεταφορά ατόμων και αποσκευών ή εργαλείων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!