Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε με «προθέρμανση» 11 χιλιομέτρων (vid)

Gazzetta team
Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε με «προθέρμανση» 11 χιλιομέτρων (vid)
Ενας σύντομος πρόλογος έντεκα χιλιομέτρων έβαλε στο κλίμα τους οδηγούς του εφετινού Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία, καθώς την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν τα δύσκολα με την πρώτη μεγάλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 622 χιλιομέτρων!

Απολύτως συμβολικό χαρακτήρα είχε ο σημερινός πρόλογος που σήμανε την επίσημη έναρξη του εφετινού Ράλι Ντακάρ. Ωστόσο ήταν μία ευκαιρία για τους οδηγούς προκειμένου να πάρουν μία πρώτη γεύση και να κάνουν ένα…ζέσταμα ενόψει της αυριανής Κυριακής, οπότε ξεκινά κανονικά ο φημισμένος μαραθώνιος αγώνας. Για στατιστικούς λόγους να αναφέρουμε ότι τον καλύτερο χρόνο μοιράστηκαν με 5 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα ο Νασέρ Αλ Ατίγια με Toyota και ο Μπράιαν Μπαραγκγουάναθ με Century – Buggy. Τρίτος ήταν ο Γιαζίντ Αλ Ραζχί και τέταρτος ο Γιάκουμπ Πρζιγκόνσκι και οι δύο με Toyota.

Μία μικρή ατυχία χτύπησε τον περυσινό νικητή του Ντακάρ, Κάρλος Σάινθ, καθώς είχε λίγο μετά την εκκίνηση ένα κλαταρισμένο λάστιχο στο Mini του με αποτέλεσμα να καθυστερήσει 36 δευτερόλεπτα, που θεωρούνται βέβαια ένα…τίποτα για τον συγκεκριμένο αγώνα.

O Λεμπ συμμετέχει εφέτος στο Ντακάρ με την ομάδα BRX από το Μπαχρέιν.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ τερμάτισε δέκατος στην πρώτη συμμετοχή του με ένα Hunter εξελιγμένο από την Prodrive. Ο Γάλλος είναι μέλος της ομάδας Bahrain Raid Extreme (BRX) και τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες για το αυτοκίνητό του που διαθέτει τετρακίνηση και έναν V6 Twin Turbo κινητήρα 3,5 λίτρων με 400 ίππους ισχύ.

Ο Λεμπ είχε λάβει μέρος μέχρι τώρα στο Ράλι Ντακάρ μόνον με Buggys, ενώ για το εφετινό του όχημα δήλωσε ότι «το αυτοκίνητο μοιάζει περισσότερο με ένα World Rally Car. Στους αμμόλοφους πρέπει να προσαρμόζω το στυλ μου, επειδή μπορείς να κολλήσεις ευκολότερα με τα στενότερα ελαστικά και υψηλότερη πίεση».

O χάρτης της κυριακάτικης διαδρομής των συνολικά 622 χιλιομέτρων.

Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, ξεκινά ουσιαστικά το εφετινό Ράλι Ντακάρ με μία συνολική διαδρομή 622 χιλιομέτρων, από τα οποία θα είναι χρονομετρημένα τα 277. Η διαδρομή διασχίζει αρκετές κοιλάδες και απαιτεί επιδεξιότητα στην πλοήγηση. Επίσης οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κομμάτια με πολλές πέτρες, προκειμένου να αποφύγουν τα κλαταρίσματα ελαστικών, ενώ πρώτος θα εκκινήσει ο Νασέρ Αλ Ατίγια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!